Overslaan en naar de inhoud gaan

Truck belandt in berm A73, file opgelost na spoedreparatie

Geplaatst opdonderdag 11 februari 2021 - 15:58

Een vrachtwagen met een lading zand is donderdagmiddag bij Vierlingsbeek tegen een vangrail in de berm van de A73 terechtgekomen en veroorzaakte tot in de avond veel vertraging voor het overige verkeer.

Rijkswaterstaat was rond 19:00 klaar met een spoedreparatie van de vangrail en het wegdek. De rechterrijstrook bleef nog een uur langer afgesloten maar dat zorgde niet meer voor filevorming, aldus de wegbeheerder.

Het ongeval gebeurde kort na 14:00 uur. Het is niet bekend of iemand gewond raakte. Er ontstond direct na het ongeval een file van ruim 6 kilometer.

Modderpoel
De snelweg lag vol met zand uit de vrachtwagen. De verloren lading veranderde al snel in een modderpoel. Rijkswaterstaat kwam meteen in actie om het wegdek zuiver te krijgen voordat de modder vast zou vriezen. Daarom werd de rechterrijstrook afgesloten. De verkeersvertraging liep op tot een half uur.

Het verkeer kreeg gedurende de reparatiewerkzaamheden het advies om te rijden via Eindhoven (A67, A2, A50).

Kijk voor de actuele situatie op de weg op 1limburg.nl/verkeer

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen