Overslaan en naar de inhoud gaan

'Trouwzwendelaar' maakt tongen los in Duitsland

Geplaatst opdonderdag 7 december 2017 - 14:58

In Duitsland zijn media in de ban van de in Kerkrade woonachtige Tlal 'Tommy' B. (54), die vrouwen zou verleiden om ze geld afhandig te maken.

Duitse media noemen hem der Heiratsschwindler, de Trouwzwendelaar, nadat hij een 84-jarige Duitse vrouw om zijn vinger wond en haar vervolgens ruim 40.000 euro lichter maakte.

Samenwonen
De vrouw was zo verliefd op de geboren Jordaniër, dat ze hem in huis nam. Na verloop van tijd bleek haar geliefde hele andere intenties te hebben. Na enkele maanden merkte ze dat haar geld en een waardevolle ring ontbraken. Daarop gooide ze de schwindler uit huis.

Voorzichtig, voorzichtig
De vrouw wil nu andere vrouwen waarschuwen. "Ik ben bang dat hij dit bij meer vrouwen doet, dus ik waarschuw alle vrouwen: voorzichtig, voorzichtig, voorzichtig. Hij heeft veel schade aangericht in mijn leven." De rechtbank in Aken veroordeelde de man voor diefstal; hij moest een boete van 10.000 euro betalen.

Foto: Screenshot RTL Next

Lachend voor de rechter
Op beeld is te zien hoe de Kerkradenaar, die zich voorstelt als de Amerikaanse Tommy, lachend de rechtbank in Aken betreedt. "Maar hij heeft twee gezichten", stelt de Duitse zender RTL. Ze laten zien hoe ze hem verrassen op straat, in Kerkrade. "Ik breek je neus", schreeuwt hij onder meer naar de verslaggever. Daarna is te zien dat de Nederlandse politie hem inrekent.

Boete: geen probleem
Na zijn veroordeling ziet de Duitse zender weer de vrolijke kant van 'Tommy', die lachend uit de rechtszaal loopt. "Ik ben de gelukkigste man die op twee benen staat", zegt hij ietwat verrassend. Als de verslaggever hem wijst op zijn boete, reageert hij koeltjes. "Klopt, geen probleem."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen