Overslaan en naar de inhoud gaan

Trouwen in Limburg het goedkoopst

Geplaatst opmaandag 8 april 2019 - 6:00

Limburgers zijn goedkoper uit met hun huwelijkskosten dan de rest van Nederland.

Gemiddeld kost een huwelijksceremonie in een Limburgs gemeentehuis op een doordeweekse dag 295,28 euro, terwijl een bruidspaar gemiddeld landelijk gemiddeld 374,95 euro kwijt is. Dat blijkt tenminste uit een onderzoek naar gemeentelijke trouwkosten per dag van de week door trouwwebsite ThePerfectWedding.nl.

Duurst en goedkoopst
Maastricht is het duurste van alle Limburgse gemeenten. Voor een doordeweeks huwelijk betaalt een Maastrichts koppel gemiddeld 640 euro. In Beek kun je volgens het onderzoek het goedkoopst trouwen,
het tarief is daar 152,50 euro.

Weekend
De provinciehoofdstad is niet alleen door de week aan de prijs, ook in het weekend moet je er diep in de buidel tasten. Trouwen op zaterdag of zondag kost er 801 euro. Venlo is in het weekend echter nog duurder. Daar betaalt een bruidspaar op zaterdag 810 euro en op zondag is het zelfs 1000 euro.

Geen gemeentehuis
Niet overal in Limburg kan een bruidspaar overigens op zondag het jawoord geven in het gemeentehuis. Van alle Limburgse gemeenten biedt ruim een derde die mogelijkheid. In andere gemeenten is het meestal mogelijk om op een andere locatie een officiële ceremonie te houden.

Gratis
Overigens biedt ook iedere gemeente mensen de gelegenheid om elkaar gratis het jawoord te geven, meestal op maandagmorgen.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen