Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Trouwe MVV-fan met handen in het haar na stadionverbod

Geplaatst opvrijdag 8 februari 2019 - 14:15

Een 54-jarige supporter van MVV, die naar eigen zeggen al zo'n vijftig jaar achter de club staat, zit met de handen in het haar. Hij kreeg een stadionverbod voor een geweldsincident in september vorig jaar.

Tijdens de uitwedstrijd bij Jong FC Utrecht gingen supporters van beide clubs met elkaar op de vuist. Onder hen was ook Geert*, zo stelt de politie. En dus kreeg Geert een stadionverbod.

Lees ook: MVV-supporters op de vuist met aanhang FC Utrecht

YouTube
De Maastrichtenaar is met stomheid geslagen. Ja, hij was met zijn zoon bij de betreffende wedstrijd. En ja, er waren rellen. "Maar hij heeft niets gedaan", zegt zijn advocaat Régis Wijnands. "Er zijn op YouTube zelfs twee video's te vinden waarop te zien is dat hij keurig blijft zitten, terwijl anderen vechten in het uitvak in Utrecht. Maar dat wij moeten bewijzen dat hij niets heeft gedaan, dat is toch de wereld op zijn kop?"

Geen reactie
Toch plofte er op 8 januari een brief op de deurmat van Geert. Een stadionverbod van MVV. "Het enige dat MVV heeft laten weten, is dat dit besluit is genomen op basis van getuigen óf camerabeelden. Een vaag verhaal", vindt Wijnands. "Van justitie hebben we nog steeds niks vernomen. En bij MVV zeggen ze: 'Het onderzoek loopt nog, geen reactie.' Ondertussen kan hij niet naar wedstrijden toe."

Groot probleem
Wijnands zegt met de supporterscoördinator van MVV zelfs een getuige te hebben die zegt dat Geert niets deed tijdens de vechtpartij. Hij wordt desondanks verdacht van openbare geweldpleging. En zolang hij verdacht wordt, mag hij het stadion niet in. "Ben je niet onschuldig tot het tegendeel bewezen is? Als dit de manier is waarop we in Nederland met stadionverboden omgaan, dan is dat een groot probleem", vindt Wijnands.

Verschillende verhalen
"De lezingen van meneer en de politie stroken niet met elkaar, zoals u wellicht hebt begrepen", zegt MVV-directeur Paul Penders. "Hij mag uiteraard in beroep gaan, of andere juridische wegen bewandelen die daarvoor bestaan. Verder wil en mag ik hier niet op ingaan."

Lokale kwestie
Voetbalbond KNVB wijst naar MVV in deze kwestie. "In ons systeem is hier niets over bekend, wat betekent dat het in dit geval waarschijnlijk om een lokaal opgelegd stadionverbod gaat", zegt een woordvoerder van de bond. "In het geval van een landelijk stadionverbod, dat wij opleggen als er sprake is van strafrechtelijke vervolging, kan het wel voorkomen dat iemand een stadionverbod krijgt totdat hij wel of niet schuldig is bevonden. Het kan zijn dat hij wedstrijden mist en vervolgens onschuldig wordt bevonden. Dat is een risico."

* De echte naam van Geert is bij de redactie bekend, maar wordt niet gebruikt omdat de KNVB en justitie zijn status als verdachte (nog) niet hebben bevestigd.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111!

We tellen met je af tot aan de Vastelaovend.

De Top 1111 komt er weer aan: van zaterdag 23 februari tot en met zaterdag 2 maart is het iedere dag feest op je radio met Tim, Ruud Sjoerd, Rian, Tom en Henk.

De Top 1111 van 10:00 - 23:00
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures

Meest gelezen