Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Trouwe MVV-fan met handen in het haar na stadionverbod

Geplaatst opvrijdag 8 februari 2019 - 14:15

Een 54-jarige supporter van MVV, die naar eigen zeggen al zo'n vijftig jaar achter de club staat, zit met de handen in het haar. Hij kreeg een stadionverbod voor een geweldsincident in september vorig jaar.

Tijdens de uitwedstrijd bij Jong FC Utrecht gingen supporters van beide clubs met elkaar op de vuist. Onder hen was ook Geert*, zo stelt de politie. En dus kreeg Geert een stadionverbod.

Lees ook: MVV-supporters op de vuist met aanhang FC Utrecht

YouTube
De Maastrichtenaar is met stomheid geslagen. Ja, hij was met zijn zoon bij de betreffende wedstrijd. En ja, er waren rellen. "Maar hij heeft niets gedaan", zegt zijn advocaat Régis Wijnands. "Er zijn op YouTube zelfs twee video's te vinden waarop te zien is dat hij keurig blijft zitten, terwijl anderen vechten in het uitvak in Utrecht. Maar dat wij moeten bewijzen dat hij niets heeft gedaan, dat is toch de wereld op zijn kop?"

Geen reactie
Toch plofte er op 8 januari een brief op de deurmat van Geert. Een stadionverbod van MVV. "Het enige dat MVV heeft laten weten, is dat dit besluit is genomen op basis van getuigen óf camerabeelden. Een vaag verhaal", vindt Wijnands. "Van justitie hebben we nog steeds niks vernomen. En bij MVV zeggen ze: 'Het onderzoek loopt nog, geen reactie.' Ondertussen kan hij niet naar wedstrijden toe."

Groot probleem
Wijnands zegt met de supporterscoördinator van MVV zelfs een getuige te hebben die zegt dat Geert niets deed tijdens de vechtpartij. Hij wordt desondanks verdacht van openbare geweldpleging. En zolang hij verdacht wordt, mag hij het stadion niet in. "Ben je niet onschuldig tot het tegendeel bewezen is? Als dit de manier is waarop we in Nederland met stadionverboden omgaan, dan is dat een groot probleem", vindt Wijnands.

Verschillende verhalen
"De lezingen van meneer en de politie stroken niet met elkaar, zoals u wellicht hebt begrepen", zegt MVV-directeur Paul Penders. "Hij mag uiteraard in beroep gaan, of andere juridische wegen bewandelen die daarvoor bestaan. Verder wil en mag ik hier niet op ingaan."

Lokale kwestie
Voetbalbond KNVB wijst naar MVV in deze kwestie. "In ons systeem is hier niets over bekend, wat betekent dat het in dit geval waarschijnlijk om een lokaal opgelegd stadionverbod gaat", zegt een woordvoerder van de bond. "In het geval van een landelijk stadionverbod, dat wij opleggen als er sprake is van strafrechtelijke vervolging, kan het wel voorkomen dat iemand een stadionverbod krijgt totdat hij wel of niet schuldig is bevonden. Het kan zijn dat hij wedstrijden mist en vervolgens onschuldig wordt bevonden. Dat is een risico."

* De echte naam van Geert is bij de redactie bekend, maar wordt niet gebruikt omdat de KNVB en justitie zijn status als verdachte (nog) niet hebben bevestigd.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto

Meest gelezen