Overslaan en naar de inhoud gaan

Trouwe MVV-fan met handen in het haar na stadionverbod

Geplaatst opvrijdag 8 februari 2019 - 14:15

Een 54-jarige supporter van MVV, die naar eigen zeggen al zo'n vijftig jaar achter de club staat, zit met de handen in het haar. Hij kreeg een stadionverbod voor een geweldsincident in september vorig jaar.

Tijdens de uitwedstrijd bij Jong FC Utrecht gingen supporters van beide clubs met elkaar op de vuist. Onder hen was ook Geert*, zo stelt de politie. En dus kreeg Geert een stadionverbod.

Lees ook: MVV-supporters op de vuist met aanhang FC Utrecht

YouTube
De Maastrichtenaar is met stomheid geslagen. Ja, hij was met zijn zoon bij de betreffende wedstrijd. En ja, er waren rellen. "Maar hij heeft niets gedaan", zegt zijn advocaat Régis Wijnands. "Er zijn op YouTube zelfs twee video's te vinden waarop te zien is dat hij keurig blijft zitten, terwijl anderen vechten in het uitvak in Utrecht. Maar dat wij moeten bewijzen dat hij niets heeft gedaan, dat is toch de wereld op zijn kop?"

Geen reactie
Toch plofte er op 8 januari een brief op de deurmat van Geert. Een stadionverbod van MVV. "Het enige dat MVV heeft laten weten, is dat dit besluit is genomen op basis van getuigen óf camerabeelden. Een vaag verhaal", vindt Wijnands. "Van justitie hebben we nog steeds niks vernomen. En bij MVV zeggen ze: 'Het onderzoek loopt nog, geen reactie.' Ondertussen kan hij niet naar wedstrijden toe."

Groot probleem
Wijnands zegt met de supporterscoördinator van MVV zelfs een getuige te hebben die zegt dat Geert niets deed tijdens de vechtpartij. Hij wordt desondanks verdacht van openbare geweldpleging. En zolang hij verdacht wordt, mag hij het stadion niet in. "Ben je niet onschuldig tot het tegendeel bewezen is? Als dit de manier is waarop we in Nederland met stadionverboden omgaan, dan is dat een groot probleem", vindt Wijnands.

Verschillende verhalen
"De lezingen van meneer en de politie stroken niet met elkaar, zoals u wellicht hebt begrepen", zegt MVV-directeur Paul Penders. "Hij mag uiteraard in beroep gaan, of andere juridische wegen bewandelen die daarvoor bestaan. Verder wil en mag ik hier niet op ingaan."

Lokale kwestie
Voetbalbond KNVB wijst naar MVV in deze kwestie. "In ons systeem is hier niets over bekend, wat betekent dat het in dit geval waarschijnlijk om een lokaal opgelegd stadionverbod gaat", zegt een woordvoerder van de bond. "In het geval van een landelijk stadionverbod, dat wij opleggen als er sprake is van strafrechtelijke vervolging, kan het wel voorkomen dat iemand een stadionverbod krijgt totdat hij wel of niet schuldig is bevonden. Het kan zijn dat hij wedstrijden mist en vervolgens onschuldig wordt bevonden. Dat is een risico."

* De echte naam van Geert is bij de redactie bekend, maar wordt niet gebruikt omdat de KNVB en justitie zijn status als verdachte (nog) niet hebben bevestigd.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen