Daan Prevoo

Prevoo: Wateroverlast aanpakken met Duitsland en België

Burgemeester Daan Prevoo van Valkenburg is ervan overtuigd dat de problemen die de wateroverlast in zijn gemeente hebben veroorzaakt, internationaal moeten worden aangepakt.

genie nederlandse militairen uruzgan weert (23 dec 2020)
'Constructief gesprek' tussen Defensie en Weerter veteraan

Defensie heeft een 'constructief gesprek' gevoerd met veteraan Servie Hölzken uit Weert.

genie nederlandse militairen uruzgan weert (23 dec 2020)
Weerter veteraan: 'Burgers beschoten in Afghanistan'

Veteraan Servie Hölzken uit Weert zegt dat hij in 2007 burgers heeft gedood tijdens een militaire missie in Uruzgan, terwijl dat niet nodig was. "Het is te niet te rechtvaardigden dat wat wij die avond deden", zegt Hölzken.

Marion Koopmans (12 mei 2020)
Koopmans: 'We moeten ons wapenen tegen volgende uitbraak'

"We moeten nu investeren en ons wapenen tegen een volgende uitbraak." Dat zegt viroloog Marion Koopmans uit Steyl.

Moresnet viaduct
Verdwenen landje bij Vaals verliest laatste oud-bewoner

De laatste vrouw op aarde die officieel geboren werd in het ministaatje Neutraal Moresnet, net over de grens bij Vaals, is niet meer.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten