Overslaan en naar de inhoud gaan

'Trotse' Tom Dumoulin gaat door met wielrennen

Geplaatst opwoensdag 28 juli 2021 - 11:36

Tom Dumoulin gaat door met wielrennen. Dat heeft de Maastrichtenaar bekendgemaakt na zijn de olympische tijdrit waarin hij de zilveren medaille veroverde.

Dumoulin is blij met het veroveren van de medaille. "Dit was mijn doel."

Video NOS

Proces
Dumoulin stond na afloop met een glimlach voor de camera van de NOS. "Ik ben trots en blij. Mijn doel was om een medaille te halen en dat is gelukt." De Maastrichtenaar heeft genoten van de afgelopen maanden. "Ik had geen idee of het mogelijk zou zijn een medaille te halen, maar ik heb wel genoten van het proces. Het waren een paar leuke maanden en om het zo af te sluiten is fantastisch. Het is zilver met een gouden randje."

Lees ook: Tom Dumoulin pakt zilveren medaille in olympische tijdrit

Secondespel
Dumoulin kijkt met een goed gevoel terug op zijn individuele rit tegen de klok. "Ik reed een goede eerste ronde. Ik had echt power. Daarna voelde ik de energie langzaam wegvloeien. Ik had het ook lastig op het klimmetje, maar daarna ging het weer beter op het circuit." De strijd om de medailles was een secondenspel. Daar wist Dumoulin tijdens zijn rit niks vanaf. "Ik wist zoals gewoonlijk geen tussentijden, maar na de finish zag ik dat het close zou zijn."

Plezier
Dumoulin richtte zich de afgelopen maanden volledig op de olympische tijdrit. Vlak voor vertrek naar Tokio zei Dumoulin in Tour de L1mbourg dat de uitslag van de tijdrit niet doorslaggevend zou zijn in de beslissing wel of niet door te gaan.

Woensdag bleek dat Dumoulin zijn keuze al had gemaakt voor zijn vertrek naar Japan. "Ik ga door met wielrennen. De afgelopen weken hebben we het op deze manier gedaan, een beetje mijn eigen pad. Op deze manier bevalt het mij goed." Dumoulin gaat nog in gesprek met zijn ploeg Jumbo-Visma. "Ik ga met de ploeg bespreken hoe we dit vorm gaan geven richting de toekomst", zegt de Maastrichtenaar.

"Ik merk wel dat ik wielrennen een gave sport vind. Ik vind het leuk om de hoogste doelen te stellen en daarvoor te gaan", zegt Dumoulin die veel support voelt van zijn omgeving.

Lees ook: Dumoulin: Spelen gaan gevoel over wielrennen niet veranderen

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen