Overslaan en naar de inhoud gaan

Trots en teleurstelling bij MVV: 'Kon niet spannender'

Geplaatst opdinsdag 19 januari 2021 - 22:11

MVV Maastricht kon dinsdag tegen Excelsior de kwartfinale van de KNVB Beker ruiken, maar trok na 120 enerverende minuten en een spannende strafschoppenreeks aan het kortste eind. "Het was een gevecht", zegt captain Luc Mares.

Mares miste in de penaltyserie de zesde, beslissende, MVV-strafschop. Dat leidde natuurlijk tot teleurstelling in het MVV-kamp, maar coach Darije Kalezic is vooral trots over de progressie en strijdlust van zijn team.

L1

Matchpoint
Na 90 minuten stond er een 2-2 stand op het scorebord in de gure Geusselt. In de verlenging piepte en kraakte het bij MVV, maar de Maastrichtenaren slaagden erin een strafschoppenserie uit het vuur te slepen. Nadat Excelsior de vierde penalty gemist had kon Joy-Lance Mickels MVV op matchpoint zetten, maar ook hij miste. Vier pingels later werd de misser van Mares de thuisploeg fataal.

Lees ook: Strafschoppenserie nekt MVV in beker

Drie koprollen
MVV-doelman Mike Havekotte had eerder in de strafschoppenserie de inzet van Excelsior-spits Elias Mar Omarsson gepareerd, maar de keeper werd door scheidsrechter Pol van Boekel letterlijk en figuurlijk teruggefloten. Terecht, erkent de goalie, die wél vindt dat het doelmannen met de huidige regels haast onmogelijk wordt gemaakt om penalty's te stoppen. "Een penaltynemer mag bij wijze van spreken drie koprollen maken, maar een keeper mag niet van de lijn", zegt hij.

L1

Het was voor MVV, dat door het uitsluiten van amateurverenigingen uit het bekertoernooi de vorige twee rondes had mogen overslaan, de eerste kwartfinaleplaats geweest in vijftien jaar.

VVV-Venlo en Fortuna Sittard
Donderdag doen VVV-Venlo en Fortuna Sittard een gooi naar de kwartfinale. Fortuna speelt dan om 18:45 uur een uitduel bij NEC, VVV ontvangt dan om 21:00 uur Go Ahead Eagles. Beide duels zijn live te volgen via L1 Radio.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen