Overslaan en naar de inhoud gaan

Tropische onweersbui zorgt voor stormschade in Limburg

Geplaatst opdinsdag 11 augustus 2020 - 17:42

Een tropische onweersbui zorgt dinsdag in sommige delen van Limburg voor stormschade.

Vooral uit Noord- en Midden-Limburg komen meldingen binnen.

Supermarkt
Zo heeft de Jan Linders aan de Dorpsstraat in Roggel noodgedwongen de winkel moeten sluiten, vanwege de wateroverlast. "Morgenvroeg gaan we in ieder geval weer open", laat een medewerker van het filiaal weten. Wat die overlast precies betekent voor de supermarkt, wil de medewerker niet uitleggen. Het hoofdkantoor was niet bereikbaar voor een reactie.

Swalmen en Arcen
Op de Rijksweg Zuid in Swalmen is een grote tak afgebroken en op het wegdek terechtgekomen. Op de Schans in Arcen is ook een tak op het asfalt beland.

Ook vanuit Haelen kwam een melding binnen van stormschade. Een video op Twitter illustreert hoe heftig het eraan toe is gegaan.

Stormschade Arcen (11 aug 2020)
Een tak blokkeert de weg in Arcen.
Foto: Keistadnieuws

Gaskast
In Ospel moest de brandweer uitrukken omdat een boom op een gaskast, met daarin een gasafsluiter, was gevallen. Ook een loonwerker werd opgetrommeld om de flinke tak af te zagen. Enexis heeft de gaskast vervolgens gerepareerd.

In Heythuysen stond in ieder geval de straat De Bongerd blank, zo blijkt uit een twittervideo.

Later op de avond viel het in Kerkrade ook met bakken uit de lucht.

Wolkbreuk Kerkrade (11 aug 2020)
Foto: Orange Media

Onweer
Delen van Limburg worden dinsdagavond getrakteerd op fikse onweersbuien, met kans op veel regen, hagel en windstoten. Volgens Meteo Limburg gaat het om lokale buien en blijft het op veel plekken ook gewoon droog.

Lees hier het uitgebreide weerbericht.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen