Overslaan en naar de inhoud gaan

Tropische onweersbui zorgt voor stormschade in Limburg

Geplaatst opdinsdag 11 augustus 2020 - 17:42

Een tropische onweersbui zorgt dinsdag in sommige delen van Limburg voor stormschade.

Vooral uit Noord- en Midden-Limburg komen meldingen binnen.

Supermarkt
Zo heeft de Jan Linders aan de Dorpsstraat in Roggel noodgedwongen de winkel moeten sluiten, vanwege de wateroverlast. "Morgenvroeg gaan we in ieder geval weer open", laat een medewerker van het filiaal weten. Wat die overlast precies betekent voor de supermarkt, wil de medewerker niet uitleggen. Het hoofdkantoor was niet bereikbaar voor een reactie.

Swalmen en Arcen
Op de Rijksweg Zuid in Swalmen is een grote tak afgebroken en op het wegdek terechtgekomen. Op de Schans in Arcen is ook een tak op het asfalt beland.

Ook vanuit Haelen kwam een melding binnen van stormschade. Een video op Twitter illustreert hoe heftig het eraan toe is gegaan.

Stormschade Arcen (11 aug 2020)
Een tak blokkeert de weg in Arcen.
Foto: Keistadnieuws

Gaskast
In Ospel moest de brandweer uitrukken omdat een boom op een gaskast, met daarin een gasafsluiter, was gevallen. Ook een loonwerker werd opgetrommeld om de flinke tak af te zagen. Enexis heeft de gaskast vervolgens gerepareerd.

In Heythuysen stond in ieder geval de straat De Bongerd blank, zo blijkt uit een twittervideo.

Later op de avond viel het in Kerkrade ook met bakken uit de lucht.

Wolkbreuk Kerkrade (11 aug 2020)
Foto: Orange Media

Onweer
Delen van Limburg worden dinsdagavond getrakteerd op fikse onweersbuien, met kans op veel regen, hagel en windstoten. Volgens Meteo Limburg gaat het om lokale buien en blijft het op veel plekken ook gewoon droog.

Lees hier het uitgebreide weerbericht.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV