Overslaan en naar de inhoud gaan

Tropische dag op komst: zonkracht is sterk

Geplaatst opdinsdag 23 juli 2019 - 7:23

Limburg maakt zich op voor een tropische dag. Er worden temperaturen van ruim boven de 30 graden verwacht. De zonkracht is sterk, waarde zeven.

In bijna het hele land zal de temperatuur de tropische waarden bereiken. Alleen aan de kust wordt het iets minder warm.

Zonkracht
Het zal de hele dag stralend zonnig weer zijn. Doordat de zon niet of nauwelijks gefilterd wordt door een extra wolkenlaag, wordt de zonkracht sterk: waarde zeven. Hoe hoger de zonkracht, hoe sneller de huid verbrandt. Bescherming is daarom belangrijk.

Lees ook: Zo houd je je hoofd koel tijdens de hitte

Tropisch
Dinsdagochtend loopt de temperatuur al snel op. Tegen de middag is het in Limburg al zo'n 30 graden. Later op de dag loopt de temperatuur verder op, naar circa 34 graden. Het waait slechts zwak. In de avond koelt het iets af, maar er wacht ons een warme nacht. Rond middernacht is het nog zo'n 23 graden.

Hittegolf
De komende dagen wordt het nog warmer. Woensdag kan het kwik oplopen tot zo'n 37 à 38 graden, en donderdag doen we daar nog een tandje bij. Dan kan het hitterecord zelfs gebroken worden: met maxima van zo'n 39 graden.

Ook voor de komende dag geldt: de zonkracht is (zeer) sterk. Ga niet onbeschermd de felle zon in. Zoek de schaduw op, draag een hoedje of petje om je hoofd en nek te beschermen en een shirtje met mouwtjes voor de bescherming van je schouders. Zonnebrandcrème is een absolute must.

Lees ook: Hitterecord op springen: donderdag mogelijk 39 graden

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen