Overslaan en naar de inhoud gaan

Tropische dag op komst, de laatste van dit jaar?

Geplaatst opdinsdag 29 augustus 2017 - 7:20

Limburg kan zich na een warme nacht klaarmaken voor de enige tropische dag van augustus. In de loop van de middag en in het begin van de avond loopt de temperatuur op tot zo'n 30 à 32 graden.

Zodra het kwik daadwerkelijk de 30 graden aantikt op de KNMI-weerstations in Limburg kan er dinsdag officieel gesproken worden van de eerste en waarschijnlijk ook enige tropische dag van de maand augustus.

Drukkend warm
Het blijft in vrijwel de hele provincie droog en lange tijd warm. De hele avond zal de temperatuur boven de 20 graden blijven hangen. Ook in de nacht van dinsdag op woensdag wordt het niet kouder van 19 à 20 graden. In Zuid-Limburg kan het zelfs iets warmer zijn dan 20 graden: een tropennacht dus.

Onweersbuien
Ook woensdag wordt het een mooie zomerse dag. In de middag kan het zo'n 27 tot 30 graden worden. Maar in de loop van de middag en avond vallen er enkele onweersbuien, met kans op hagel en forse windstoten. Daarmee komt er voorlopig een einde aan het zomerse weer. September en de meteorologische herfst start met regen. Lees de uitgebreide weersvooruitzichten.

Warme zomer
Hoewel de maand augustus niet extreem zonnig was, komt deze zomer toch in de top zeven met warmste zomers te staan. Dat komt vooral doordat het in juni en juli warmer was dan normaal.

Met deze tropische dinsdag erbij komt het totaal aantal tropische dagen in deze zomer (juni-augustus) uit op zeven. Donderdag 22 juni was de warmste dag van deze zomer: toen steeg het kwik naar 35 graden. In totaal kende deze zomer daarnaast ook 33 à 34 zomerse dagen, met een temperatuur van 25 graden of hoger.

Lees ook: Deze zomer in top zeven warmste zomers

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen