Overslaan en naar de inhoud gaan

Tropische dag op komst, de laatste van dit jaar?

Geplaatst opdinsdag 29 augustus 2017 - 7:20

Limburg kan zich na een warme nacht klaarmaken voor de enige tropische dag van augustus. In de loop van de middag en in het begin van de avond loopt de temperatuur op tot zo'n 30 à 32 graden.

Zodra het kwik daadwerkelijk de 30 graden aantikt op de KNMI-weerstations in Limburg kan er dinsdag officieel gesproken worden van de eerste en waarschijnlijk ook enige tropische dag van de maand augustus.

Drukkend warm
Het blijft in vrijwel de hele provincie droog en lange tijd warm. De hele avond zal de temperatuur boven de 20 graden blijven hangen. Ook in de nacht van dinsdag op woensdag wordt het niet kouder van 19 à 20 graden. In Zuid-Limburg kan het zelfs iets warmer zijn dan 20 graden: een tropennacht dus.

Onweersbuien
Ook woensdag wordt het een mooie zomerse dag. In de middag kan het zo'n 27 tot 30 graden worden. Maar in de loop van de middag en avond vallen er enkele onweersbuien, met kans op hagel en forse windstoten. Daarmee komt er voorlopig een einde aan het zomerse weer. September en de meteorologische herfst start met regen. Lees de uitgebreide weersvooruitzichten.

Warme zomer
Hoewel de maand augustus niet extreem zonnig was, komt deze zomer toch in de top zeven met warmste zomers te staan. Dat komt vooral doordat het in juni en juli warmer was dan normaal.

Met deze tropische dinsdag erbij komt het totaal aantal tropische dagen in deze zomer (juni-augustus) uit op zeven. Donderdag 22 juni was de warmste dag van deze zomer: toen steeg het kwik naar 35 graden. In totaal kende deze zomer daarnaast ook 33 à 34 zomerse dagen, met een temperatuur van 25 graden of hoger.

Lees ook: Deze zomer in top zeven warmste zomers

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen