Overslaan en naar de inhoud gaan

Tropische bui snel voorbij: tientallen meldingen

Geplaatst opdinsdag 4 juni 2019 - 21:57

Na de drukkende en bijna tropische hitte van dinsdag trok dinsdagavond een forse onweersbui over Limburg.

Rond 21:45 uur bereikte het onweer Maastricht om van daaruit verder naar het noorden te trekken. Na ongeveer een uur had het stormfront de provincie weer verlaten.

Oranje
De hulpdiensten werden rond 21:00 uur al opgetrommeld klaar te staan voor eventuele calamiteiten. Weerinstituut KNMI had het waarschuwingsniveau in de loop van de avond al opgeschroefd naar code oranje. Ook hoveniersbedrijven is gevraagd om klaar te staan om eventueel hulp te bieden.

Meldingen
De eerste stormschade werd rond 21:50 uur gemeld in Maastricht, waar de brandweer onder meer naar de Statensingel werd gestuurd. Ook in Cadier en Keer moest de brandweer in actie komen. In de regio-Maastricht was de bui na ongeveer een kwartier alweer voorbij. Daarna kwamen er onder meer meldingen uit Heerlen en de regio-Sittard.

Omgewaaide boom
Meer naar het noorden kreeg de brandweer in Weert de eerste oproepen. Daar kwam de eerste melding even na 22:00 uur binnen. Daarna volgden gevallen van stormschade in onder meer Montfort en Tegelen. In Meijel waaide een boom over de Schoolstraat.

Tegen 23:00 uur, toen de bui de provincie had verlaten, waren er bij de brandweer in Limburg zo'n 25 meldingen binnengekomen.

Treinverkeer
De storm had ook gevolgen voor het treinverkeer. Tussen Weert en Geldrop waaide een boom over het spoor, waardoor op dat traject het treinverkeer voor de rest van de avond werd afgeblazen. Tussen Venlo en Eindhoven zorgde een tak op bovenleiding voor problemen.

Hagel
Volgens Meteo Limburg kan het onweer naast de regen ook gepaard gaan met hagelbuien. Naar verwachting duurt het ongeveer een uur voordat het onweer over de hele provincie is getrokken.

Heb je zelf een foto of filmpje van het onweer, en wil je die met ons delen? App 1Limburg op 06-8354 1920

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen