Overslaan en naar de inhoud gaan

Tropisch weekend: ParkCity Live rolt hitteplan uit

Geplaatst opwoensdag 26 juni 2019 - 15:50

ParkCity Live treft dit weekend maatregelen tegen de hitte. Het festival in de Heerlense wijk Bekkerveld rolt een hitteplan uit.

Dat laat de organisatie via Facebook weten.

Waterzak
Festivalgangers mogen één volle waterzak (0,5 liter) meenemen. Bij de ingang wordt wel gecontroleerd of er water inzit en geen alcoholische versnapering. Flessen en bidons zijn niet toegestaan, zo laat de organisatie weten. Daarnaast is er ook een stand van WML met watertappunten.

Verkoeling
Ook wordt er voor verkoeling gezorgd door extra schaduwplekken te maken. Daarnaast is er ook een 'cooling down area'. Hier hangen vernevelingssystemen waar bezoekers van ParkCity Live even kunnen afkoelen. In de tent worden extra ventilators gehangen.

Zonnebrand
Dit jaar mogen bezoekers ook kleine tubes en flesjes zonnebrand meenemen op het festivalterrein. Mocht je dit onverhoopt toch vergeten, kun je ook gebruik maken van de 'insmeerbar'. De organisatie raadt festivalgangers verder aan om een petje of een hoedje te dragen.

Lees ook: Festival ParkCity Live na half uur al uitverkocht

Kleedjes
Tenslotte heeft de organisatie nog een maatregel getroffen die niet direct iets met de warmte te maken heeft, maar met de veiligheid. Op het festivalterrein in Bekkerveld liggen festivalgangers doorgaans graag de hele dag op een kleedje of matje. Dat mag nu maar tot 17:00 uur. Daarna moeten de kleedjes opgeborgen worden om te voorkomen dat mensen struikelen.

Line-up
Dit weekend vindt het Heerlense muziekfestival voor de negende keer plaats. Muziekliefhebbers kunnen genieten van optredens van onder anderen Afrojack, Ilse DeLange, De Dijk, Within Temptation, Lil'Kleine, De Jeugd van Tegenwoordig en voormalig Supertramp-zanger Roger Hodgson.

Lees ook: Voormalig Supertramp-zanger op podium ParkCity Live

Jera on Air
Niet alleen ParkCity Live wacht een zonovergoten festival. Ook Jera on Air in Ysselsteyn heeft maatregelen getroffen om de bezoekers extra bescherming tegen de felle zon te bieden.

Lees ook: Jera on Air wapent zich tegen tropische hitte

Dit weekend wordt het tropisch warm. Zaterdag en zondag stijgt het kwik tot boven de 30 graden. Lees hier het uitgebreide weerbericht.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen