Overslaan en naar de inhoud gaan

Tropisch warm: Opnieuw hitterecord in Limburg

Geplaatst opzaterdag 8 augustus 2020 - 15:31

In Zuid-Limburg is een warmterecord gebroken. In Beek werd om 14:10 uur een temperatuur van 35,0 graden gemeten en daarmee is het officieel de warmste 8 augustus ooit gemeten in Beek.

In het noorden van de provincie is het nog iets warmer: op het zelfde tijdstip gaf in Arcen de thermometer 36.2 graden aan. Toch staat het hitterecord uit 2003 hier nog wel overeind.


Maar de temperatuur loopt zaterdagmiddag nog verder op.

Lees ook: 's Nachts koelt het minder af: tropische nachten op komst

Video: L1

Nederland
Landelijk werd het hitterecord al voor het middaguur gebroken. Om 11:40 uur was het in De Bilt 33,1 graden en daarmee officieel de warmste 8 augustus ooit gemeten. Het oude record dateerde uit 1975. Toen werd het in De Bilt 32,9 graden.

Het is alweer het zesde officiƫle datumwarmterecord van het jaar. Daar tegenover staan geen kouderecords.

Code oranje
Voor het hele weekend geldt voor de provincies Limburg, Noord-Brabant, Zeeland en Gelderland weercode oranje vanwege de extreme hitte. Het Nationaal Hitteplan van het RIVM is een paar dagen geleden al in werking getreden.

Het zeer warme weer houdt de komende dagen nog aan, met in Limburg temperaturen rond de 35 graden. Pas vanaf donderdag daalt de temperatuur voorzichtig. Vrijdag wordt het mogelijk voor het eerst weer minder dan 30 graden. Lees de uitgebreide weersvooruitzichten.

Ruim een week geleden had Limburg ook al een hitterecord te pakken. Dat laatste julidag was nog nooit zo heet als dit jaar.

Lees ook: Hitterecord op laatste julidag: 33,4 graden

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen