Tropische dag op komst, de laatste van dit jaar?

Limburg kan zich na een warme nacht klaarmaken voor de enige tropische dag van augustus. In de loop van de middag en in het begin van de avond loopt de temperatuur op tot zo'n 30 à 32 graden.

Onweersbuien met hagel en forse windstoten verwacht

Het gaat woensdag weer tropisch warm worden. Later op de dag is er kans op enkele pittige onweersbuien.

Zonovergoten Hemelvaart en tropisch weekend op komst

Korte broeken, korte rokjes, teenslippers, zonnebrillen en vooral zonnebrandcrème. Het kan allemaal uit de kast. Het kwik stijgt op Hemelvaartsdag naar zo'n 25 graden. De dagen daarna wordt het zelfs tropisch warm.

Zomerzon: Eerste tropische dag van het jaar in Limburg

Het kwik is vandaag op veel plekken in Limburg gestegen tot 30 graden. Daarmee is de eerste tropische dag van dit jaar een feit.

Kans op tropische temperaturen in Limburg

Na de zomerse dinsdag kan het woensdag zomaar de eerste tropische dag van het jaar worden. In de loop van de middag en in het begin van de avond loopt de temperatuur op tot zo'n 29-30 graden.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten