Tropische dag op komst, de laatste van dit jaar?

Limburg kan zich na een warme nacht klaarmaken voor de enige tropische dag van augustus. In de loop van de middag en in het begin van de avond loopt de temperatuur op tot zo'n 30 à 32 graden.

Onweersbuien met hagel en forse windstoten verwacht

Het gaat woensdag weer tropisch warm worden. Later op de dag is er kans op enkele pittige onweersbuien.

Zonovergoten Hemelvaart en tropisch weekend op komst

Korte broeken, korte rokjes, teenslippers, zonnebrillen en vooral zonnebrandcrème. Het kan allemaal uit de kast. Het kwik stijgt op Hemelvaartsdag naar zo'n 25 graden. De dagen daarna wordt het zelfs tropisch warm.

Zomerzon: Eerste tropische dag van het jaar in Limburg

Het kwik is vandaag op veel plekken in Limburg gestegen tot 30 graden. Daarmee is de eerste tropische dag van dit jaar een feit.

Kans op tropische temperaturen in Limburg

Na de zomerse dinsdag kan het woensdag zomaar de eerste tropische dag van het jaar worden. In de loop van de middag en in het begin van de avond loopt de temperatuur op tot zo'n 29-30 graden.

Tropische temperaturen in aantocht

Hoewel de komende dagen vooral erg bewolkt zullen zijn, wordt het na het weekend pas echt zomer.

Eerste tropische dag voor Zuid-Limburg

Het KNMI-weerstation op de luchthaven in Beek heeft dit jaar de landelijke primeur: rond 13:30 uur was het daar precies 30 graden.

Donderdag tropisch warm in Limburg: 31 graden

De week begint met regen, maar daarna slaat de zomer de komende dagen hard toe. Vanaf woensdag wordt het zomers warm, met als hoogtepunt donderdag. Dan kan het zelfs tropisch warm worden, met 31 graden.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app