stock hittegolf zomer hitte zon

Ell tikt plus 30 graden aan: eerste lokale tropische dag

De eerste lokale tropische dag van 2021 is een feit. Om 14.40 uur steeg het kwik in het Limburgse Ell naar 30,6 graden, meldt Meteo Limburg.

IJsmakerij Clevers Grubbenvorst_HD (14 sep 2020)
'Tropisch weer is cadeautje voor ondernemers'

De tropische nazomer is een cadeautje voor veel ondernemers. De producenten van ijsjes draaien bijvoorbeeld overuren.

stock zomer hitte hittegolf zon zonnebrand zonnebrandcrème
Na regen komt zonneschijn: tropische hitte op komst

Op de allerlaatste dag van juli wordt het voor het eerst deze maand tropisch warm, met maxima van 30 tot 32 graden. Deze zomerse hitte is waarschijnlijk wel van korte duur.

Maastricht heeft late tropische dag

In Maastricht is om 14:10 uur een temperatuur gemeten van 30,0 graden. Daarmee heeft de stad laat in september alsnog een tropische dag gekregen.

Na regen komt zonneschijn; warm weekend op komst

Na de regen en harde windstoten van de afgelopen dagen, kan Limburg zich op maken voor een warm weekend.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten