Huub Narinx reageert op troonrede (21 sep 2021)

Limburgse werkgevers: 'Remkes sterke pion in Den Haag'

De Limburgse werkgevers vinden het hoog tijd dat de politici in Den Haag stoppen met hun verkiezingsretoriek en snel beginnen aan een nieuw kabinet.

Mustafa Amhaouch Tweede Kamerlid CDA
Wat vinden de Limburgse Kamerleden van de troonrede?

De Limburgse Kamerleden vormen een goede afspiegeling hoe verdeeld politiek Den Haag is. Ze reageren ieder verschillend op de troonrede die koning Willem-Alexander dinsdag uitsprak.

Troonrede ANP (21 sep 2021)
'Blij dat koning veel aandacht besteedde aan wateroverlast'

Het college van Gedeputeerde Staten is blij dat koning Willem-Alexander de wateroverlast nadrukkelijk benoemde in de troonrede.

ANP-437935162
Koning noemt watersnood 'harde waarschuwing' in troonrede

Koning Willem-Alexander noemde dinsdag in de troonrede de watersnood die Limburg in juli trof 'een harde waarschuwing'. Het onderstreept volgens hem het gevaar van klimaatverandering.

troon
Terugkijken: Prinsjesdag vanuit het Gouvernement

Wat betekent de Troonrede voor Limburg? Volg het hier live. In verband met de coronamaatregelen ziet Prinsjesdag er dit jaar anders uit. Limburgse prominenten gaan niet naar Den Haag, maar volgen de Troonrede in het Gouvernement in Maastricht.

ANP-77724334
L1mburg Centraal: gevolgen Troonrede voor Limburg

Dinsdag in L1mburg Centraal: Prinsjesdag, Limburg krijgt kooien om wasberen te vangen, 1Limburg vijf jaar jong en meer Limburgs nieuws...

ANP-77724489(2)
Dit vinden de Limburgse Kamerleden van de Troonrede

Limburgse Tweede Kamerleden van de regeringspartijen VVD, CDA en D66 zijn dik tevreden met de kabinetsplannen. Die zijn ook goed voor Limburg, zo zeggen zij.

Öztürk onbetwiste hoedjeswinnaar Prinsjesdag

Het Roermondse kamerlid Selçuk Öztürk heeft zonder enige twijfel de jaarlijkse hoedjesparade op Prinsjesdag gewonnen.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten