Overslaan en naar de inhoud gaan

Trombonist geeft dagelijks miniconcert op Keutenberg

Geplaatst opdonderdag 2 april 2020 - 10:33

Erik van Kempen geeft dagelijks een miniconcert vanaf de Keutenberg in Schin op Geul. De 36-jarige trombonist moet toch wat zolang er niet meer gerepeteerd kan worden door de fanfare.

"Zolang de mensen het leuk vinden blijf ik dit doen", zegt hij.

Geluid
Het is inmiddels dagelijkse kost. Zo rond het middaguur richt Van Kempen zijn schuiftrombone enkele minuten richting Schin op Geul of Wijlre. Daar bovenop de Keutenberg heeft hij de windrichtingen voor het uitkiezen. "Het geluid draagt best ver. Mensen hoorden het tot bij de kerk onder in Schin op Geul. Dat is van hieraf bijna twee kilometer."

Facebook
Van de nood maakt hij een deugd. Wegens het coronavirus zijn de wekelijkse repetities van fanfare Sint Cornelius uit Schin op Geul geschrapt tot nader order. "Dat mis je toch. Ik dacht een paar dagen geleden ik geef een miniconcert vanuit de tuin en stream dat op Facebook."

Verzoekjes
De muzikant kreeg veel reacties op het spontane optreden vlak bij zijn huis op de Keutenberg. Op zijn Facebookpagina schakelen sindsdien mensen iedere dag in om het concert live te volgen. "Ik kies een paar verzoekjes uit. Klassiekers zijn gewild. Het Limburgs volkslied komt regelmatig voorbij. The Beatles speel ik ook."

Stil op straat
Onder aan de berg in Schin op Geul wordt de postbode er in ieder geval blij van. "Mooi initiatief. Het is al zo stil op straat."

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen