Overslaan en naar de inhoud gaan

Trio regisseert Draaksteken Beesel 2023

Geplaatst opzaterdag 8 augustus 2020 - 19:02

De volgende editie van het Draaksteken in Beesel wordt in goede banen geleid door drie regisseurs. Het is voor het eerst dat het zevenjaarlijkse evenement door drie personen wordt geregisseerd.

Het Draaksteken vindt plaats in 2023. De stichting Draaksteken Beesel heeft de namen van de drie regisseurs zaterdag bekendgemaakt.

Trio
Frank Rous, Theo Geraets en Huub Geerlings gaan het massaspektakel over drie jaar leiden. Volgens de organisatie zijn de drie uitermate geschikt voor de klus. "Als iemand het Draaksteken kent dan zijn zij dat wel", meldt de stichting. "Ze zijn al hun hele leven verbonden aan het zevenjaarlijkse Draaksteken. Het zijn drie vrienden die Beesel goed kennen en al hun hele leven bezig zijn met toneel." Het script voor het evenement wordt geschreven door Venlonaar Frans Pollux.

Draak
Het spektakel wordt eens in de zeven jaar georganiseerd in Beesel. Veel inwoners van het dorp doen mee als acteur. Het verhaal gaat over de legende van Sint-Joris en de Draak. De traditie wordt al sinds 1736 levend gehouden.

Lees ook: Video: Draaksteken Beesel zit er weer op

Geduld
Wie het resultaat wil zien van het werk van de drie regisseurs moet nog geduld hebben tot de zomer van 2023. Dan worden zes voorstellingen gegeven voor ongeveer 15.000 mensen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen