Overslaan en naar de inhoud gaan

Trio regisseert Draaksteken Beesel 2023

Geplaatst opzaterdag 8 augustus 2020 - 19:02

De volgende editie van het Draaksteken in Beesel wordt in goede banen geleid door drie regisseurs. Het is voor het eerst dat het zevenjaarlijkse evenement door drie personen wordt geregisseerd.

Het Draaksteken vindt plaats in 2023. De stichting Draaksteken Beesel heeft de namen van de drie regisseurs zaterdag bekendgemaakt.

Trio
Frank Rous, Theo Geraets en Huub Geerlings gaan het massaspektakel over drie jaar leiden. Volgens de organisatie zijn de drie uitermate geschikt voor de klus. "Als iemand het Draaksteken kent dan zijn zij dat wel", meldt de stichting. "Ze zijn al hun hele leven verbonden aan het zevenjaarlijkse Draaksteken. Het zijn drie vrienden die Beesel goed kennen en al hun hele leven bezig zijn met toneel." Het script voor het evenement wordt geschreven door Venlonaar Frans Pollux.

Draak
Het spektakel wordt eens in de zeven jaar georganiseerd in Beesel. Veel inwoners van het dorp doen mee als acteur. Het verhaal gaat over de legende van Sint-Joris en de Draak. De traditie wordt al sinds 1736 levend gehouden.

Lees ook: Video: Draaksteken Beesel zit er weer op

Geduld
Wie het resultaat wil zien van het werk van de drie regisseurs moet nog geduld hebben tot de zomer van 2023. Dan worden zes voorstellingen gegeven voor ongeveer 15.000 mensen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen