Overslaan en naar de inhoud gaan

Trio dreigde hond neer te steken bij overval Herkenbosch

Geplaatst opdinsdag 10 september 2019 - 21:14

De drie mannen die onlangs een 69-jarige vrouw in Herkenbosch hebben overvallen, dreigden haar hond neer te steken als het beestje niet zou stoppen met blaffen.

Dat werd dinsdagavond verteld bij het tv-programma Opsporing Verzocht. Daar werd aandacht besteed aan de overval, die op vrijdag 30 augustus plaatsvond.

Groot mes
De 69-jarige bewoonster zat die avond in de tuin van haar woning aan de Stationsweg. Opeens stonden drie mannen met bivakmutsen voor haar neus. Ze bedreigden de vrouw met een groot mes.

Lees ook: Brute woningoverval Herkenbosch bij Opsporing Verzocht

Blaffen
Omdat haar hond de hele tijd blafte, dreigden een van de mannen het dier neer te steken. De vrouw kon haar viervoeter toen in de keuken opsluiten. Vervolgens werd de bewoonster geslagen en getrapt. Daarna werd de vrouw in een kast opgesloten. Daar heeft ze de hele nacht gezeten. Zaterdagochtend rond 9:00 uur werd ze bevrijd. Ze was lichtgewond.

Lees ook: Vrouw uren opgesloten in kast bij overval Herkenbosch

Buit
De daders zijn er uiteindelijk met juwelen en vijftien schilderijen vandoor gegaan. Verder hebben ze ook een groot geldbedrag buitgemaakt.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen