Overslaan en naar de inhoud gaan

Trio dreigde hond neer te steken bij overval Herkenbosch

Geplaatst opdinsdag 10 september 2019 - 21:14

De drie mannen die onlangs een 69-jarige vrouw in Herkenbosch hebben overvallen, dreigden haar hond neer te steken als het beestje niet zou stoppen met blaffen.

Dat werd dinsdagavond verteld bij het tv-programma Opsporing Verzocht. Daar werd aandacht besteed aan de overval, die op vrijdag 30 augustus plaatsvond.

Groot mes
De 69-jarige bewoonster zat die avond in de tuin van haar woning aan de Stationsweg. Opeens stonden drie mannen met bivakmutsen voor haar neus. Ze bedreigden de vrouw met een groot mes.

Lees ook: Brute woningoverval Herkenbosch bij Opsporing Verzocht

Blaffen
Omdat haar hond de hele tijd blafte, dreigden een van de mannen het dier neer te steken. De vrouw kon haar viervoeter toen in de keuken opsluiten. Vervolgens werd de bewoonster geslagen en getrapt. Daarna werd de vrouw in een kast opgesloten. Daar heeft ze de hele nacht gezeten. Zaterdagochtend rond 9:00 uur werd ze bevrijd. Ze was lichtgewond.

Lees ook: Vrouw uren opgesloten in kast bij overval Herkenbosch

Buit
De daders zijn er uiteindelijk met juwelen en vijftien schilderijen vandoor gegaan. Verder hebben ze ook een groot geldbedrag buitgemaakt.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen