Overslaan en naar de inhoud gaan

Trio dreigde hond neer te steken bij overval Herkenbosch

Geplaatst opdinsdag 10 september 2019 - 21:14

De drie mannen die onlangs een 69-jarige vrouw in Herkenbosch hebben overvallen, dreigden haar hond neer te steken als het beestje niet zou stoppen met blaffen.

Dat werd dinsdagavond verteld bij het tv-programma Opsporing Verzocht. Daar werd aandacht besteed aan de overval, die op vrijdag 30 augustus plaatsvond.

Groot mes
De 69-jarige bewoonster zat die avond in de tuin van haar woning aan de Stationsweg. Opeens stonden drie mannen met bivakmutsen voor haar neus. Ze bedreigden de vrouw met een groot mes.

Lees ook: Brute woningoverval Herkenbosch bij Opsporing Verzocht

Blaffen
Omdat haar hond de hele tijd blafte, dreigden een van de mannen het dier neer te steken. De vrouw kon haar viervoeter toen in de keuken opsluiten. Vervolgens werd de bewoonster geslagen en getrapt. Daarna werd de vrouw in een kast opgesloten. Daar heeft ze de hele nacht gezeten. Zaterdagochtend rond 9:00 uur werd ze bevrijd. Ze was lichtgewond.

Lees ook: Vrouw uren opgesloten in kast bij overval Herkenbosch

Buit
De daders zijn er uiteindelijk met juwelen en vijftien schilderijen vandoor gegaan. Verder hebben ze ook een groot geldbedrag buitgemaakt.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen