Overslaan en naar de inhoud gaan

Trilogie voor Sam Bennett in BinckBank Tour

Geplaatst opwoensdag 14 augustus 2019 - 19:40

Sam Bennett heeft ook de derde etappe van de BinckBank Tour gewonnen.

De Ier van Bora-hansgrohe was in het Belgische Aalter voor de derde dag op rij de snelste in de massasprint.

Curvers verliest tijd
Hij verwees Dylan Groenewegen naar de tweede plaats. Mike Teunissen kwam in dezelfde tijd als de winnaar als 26ste over de streep. Roy Curvers verloor in de 167 kilometer lange etappe 2 minuten en 10 seconden op de ritwinnaar.

Teunissen elfde
In het algemeen klassement is Teunissen elfde, met een achterstand van 26 seconden op Sam Bennett, die de leiderstrui draagt. Roy
Curvers staat na drie ritten ruim vijf minuten achter de Ier.

Meerdere ontsnappingen
In de etappe in de omgeving van Aalter vielen meerdere ontsnappingen te noteren, maar de laatste vluchters werden drie kilometer voor de streep ingerekend. Julian Duval probeerde het in de slotfase nog een keer, maar was kansloos tegen de gebundelde krachten van Jumbo-Visma en Bora-hansgrohe.

Valpartij
De laatste kilometer werd ontsierd door een valpartij, waarbij meerdere sprinters betrokken waren. Bennett en Groenewegen ontsnapten daaraan en streden om de zege.

Donderdag start de vierde etappe in Houffalize. Na een lokaal rondje van zeven kilometer beginnen de renners aan een heuvelcircuit. Na 96,2 kilometer ligt de finishlijn in Houffalize.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen