Triatlon

Limburgse triatleten niet in top tien in Hamburg

Limburgse triatleten hebben in Hamburg geen rol van betekenis gespeeld in de Wasser Sprint Triatlon.

Sarissa de Vries
Video: Triatlete De Vries wil na wereldtitel naar Hawaii

Sarissa de Vries uit Maastricht werd afgelopen zondag wereldkampioen triatlon op de lange afstand. De Vries kijkt trots terug, maar heeft de blik ook al op de toekomst gericht. "Het is plan is om me te kwalificeren voor de triatlonwedstrijd in Hawaii."

Sarissa de Vries
Sarissa de Vries pakt wereldtitel en record triatlon

Sarissa de Vries heeft in Almere de wereldtitel triatlon op de lange afstand veroverd.

Erik Meijer Triatlon 2021
Video: Erik Meijer blikt terug op eerste triatlon

Oud-voetballer Erik Meijer heeft afgelopen zondag zijn eerste triatlon volbracht. Meijer kwam na ruim elf uur zwemmen, fietsen en hardlopen over de finish in het Duitse Roth, nabij Nürnberg.

Mya Kingma
Maya Kingma zesde in afsluitende WK-triatlon in Edmonton

Maya Kingma is in de afsluitende wedstrijd om het WK triatlon in Edmonton als zesde geëindigd. De Maastrichtse triatlete stond tot de wedstrijd in de Canadese stad op de derde plaats in de strijd om de wereldtitel, maar valt met een vierde plaats net buiten het podium.

Triatlon
Triatlonploeg als vierde geëindigd

De Nederlandse triatlonploeg, met daarin de Maastrichtse Maya Kingma, is tijdens de Olympische Spelen van Tokio als vierde geëindigd op de gemengde estafette. Groot-Brittannië veroverde het goud. Het zilver was voor de Verenigde Staten en Frankrijk moest genoegen nemen met brons.

Maya Kingma Olympische triatlon (27 jul 2021)
Triatlete Kingma elfde: 'Had geen extra druk, maar baal wel'

Maya Kingma heeft haar favorietenstatus voor een medaille in de olympische triatlon niet kunnen waarmaken. De in Maastricht woonachtige Kingma werd in Tokio elfde.

Edit - Maya Kingma Triatlon Tour de L1mbourg
Bruin zwemwater deert Kingma niet bij olympische triatlon

Triatlete Maya Kingma heeft de afgelopen dagen geoefend met vroeg opstaan. Dat doet de Maastrichtse om dinsdagnacht op tijd aan de start te staan van de olympische triatlon.

Mya Kingma
Kingma staat om 3 uur 's nachts op voor triatlon Tokio

De grootste uitdaging voor olympisch triatleet Maya Kingma wordt het vroege opstaan. De start is door de organisatie in Tokio vervroegd naar 6.30 uur Japanse tijd.

Erik Meijer
Video: Oud-voetballer Erik Meijer maakt zich op voor Ironman

Hij maakte furore als voetballer, maar Erik Meijer heeft een nieuwe sportieve uitdaging gevonden. Meijer doet over een kleine twee maanden mee aan de Ironman.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten