Overslaan en naar de inhoud gaan

Triatlete Schoens nu ook wielrenster

Geplaatst opdonderdag 21 oktober 2021 - 16:04

Quinty Schoens tekent een contract bij wielerteam Parkhotel Valkenburg. Opvallend, want de 22-jarige inwoonster van Stein gaat komend seizoen haar wielercarrière combineren met haar oude liefde, de triatlon.

Quinty Schoens was afgelopen zomer nog reserve voor het Nederlands triatlonteam tijdens de Olympische Spelen van Tokio.

Van Vleuten
Schoens werd geïnspireerd door Annemiek van Vleuten. De triatlete werd gekoppeld aan de olympisch kampioen op de tijdrit door gezamenlijk trainer Louis Delahaije. Schoens maakte vele trainingsritten met Van Vleuten en kwam toen op het idee om meer met wielrennen te gaan doen. Op de site van Parkhotel Valkenburg doet ze haar verhaal. “Annemiek is voor mij gaan rondvragen en vond Team Parkhotel Valkenburg het beste bij mij passen. Zij bracht mij met de ploeg in contact en zodoende is het balletje gaan rollen.”

Ploeggenoten
Schoens denkt dat de combinatie van beide sporten haar veel kan opleveren. "De combinatie is niet alleen fysiek gunstig, het uit zich eveneens mentaal in plezier. Ik kom uit een individuele sport, nu krijg ik ineens ploeggenoten.”

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen