Overslaan en naar de inhoud gaan

Triatlete Schoens nu ook wielrenster

Geplaatst opdonderdag 21 oktober 2021 - 16:04

Quinty Schoens tekent een contract bij wielerteam Parkhotel Valkenburg. Opvallend, want de 22-jarige inwoonster van Stein gaat komend seizoen haar wielercarrière combineren met haar oude liefde, de triatlon.

Quinty Schoens was afgelopen zomer nog reserve voor het Nederlands triatlonteam tijdens de Olympische Spelen van Tokio.

Van Vleuten
Schoens werd geïnspireerd door Annemiek van Vleuten. De triatlete werd gekoppeld aan de olympisch kampioen op de tijdrit door gezamenlijk trainer Louis Delahaije. Schoens maakte vele trainingsritten met Van Vleuten en kwam toen op het idee om meer met wielrennen te gaan doen. Op de site van Parkhotel Valkenburg doet ze haar verhaal. “Annemiek is voor mij gaan rondvragen en vond Team Parkhotel Valkenburg het beste bij mij passen. Zij bracht mij met de ploeg in contact en zodoende is het balletje gaan rollen.”

Ploeggenoten
Schoens denkt dat de combinatie van beide sporten haar veel kan opleveren. "De combinatie is niet alleen fysiek gunstig, het uit zich eveneens mentaal in plezier. Ik kom uit een individuele sport, nu krijg ik ineens ploeggenoten.”

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen