Overslaan en naar de inhoud gaan

Triatlete Maaike Caelers zegt topsport vaarwel

Geplaatst opdinsdag 18 december 2018 - 17:40

Triatlete Maaike Caelers neemt afscheid van de topsport. De 28-jarige atlete uit Weert richt zich op haar maatschappelijke carrière.

Een jaar geleden verkaste Caelers naar Amerika, om daar met trainer Jonathan Hall en zijn team richting de Olympische Spelen van 2020 te werken.

Goede start
De triatlete schrijft in haar blog dat ze zich in het begin goed voelde in haar nieuwe team. "Maar er speelden dingen binnen het team, waar ik in eerste instantie geen idee van had", schrijft ze, zonder deze zaken te duiden. "Ik voelde me steeds meer gestrest, maar dacht dat het wel beter zou worden." Maar dat gebeurde niet. "We gingen naar Australië en ik voelde me steeds ongelukkiger. Ik wist dat ik iets moest doen, want als ik zo door zou gaan, zou dat een ramp zijn."

Drastisch besluit
Caelers probeerde in Nieuw-Zeeland haar gedachten op de rit te krijgen. "Er speelden thuis wat dingen en toen realiseerde ik me dat ik ontzettend veel miste... Ik had een lang, emotioneel gesprek met mijn ouders en ik besefte dat ik naar huis wilde. Mijn tijd is gekomen. Het begin van een nieuw, spannend en rustiger leven. Begrijp me niet verkeerd: het was schitterend dat ik mocht doen wat mijn passie was. Ik had het niet willen missen. Maar het is tijd voor wat anders."

Nieuw leven
De triatlete is begonnen aan een nieuw leven. Ze werkt naar eigen zeggen als serveerster in een hotel restaurant in Weert. "En ondertussen volg ik een cursus over de basis van het menselijk lichaam. Maar een deel van mij wil mensen helpen met de ervaringen die ik heb opgedaan. En ik hoop dat ik wat meer geld kan verdienen, zodat ik een appartement kan huren."

Caelers deed in 2012 mee aan de Olympische Spelen. In 2014 won ze de Thea Sybesma Award.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen