Overslaan en naar de inhoud gaan

Triatleet Keulen: 'Opgeven staat niet in mijn woordenboek'

Geplaatst opmaandag 24 september 2018 - 21:21

Vier weken op hoogtestage in Flagstaff, Arizona: voor Youri Keulen uit Spaubeek was het onlangs een feit.

De 19-jarige triatleet was daar om te ervaren wat hoogte met hem doet, maar ook om een Nederlandse trainingsgroep te ondersteunen.

Monnik
"Ik heb daar vier weken lang als monnik geleefd en ben nergens door afgeleid", vertelt de triatleet tegen L1. "Het was een geweldige ervaring", aldus Keulen, die bij terugkeer direct aan een wedstrijd in Valencia deelnam. De triatleet kwam 20 seconden na de kopgroep uit water, ging onderuit en knalde met zijn kin op een metalen plaat en verloor de aansluiting met de voorste groep.

Eindstreep
Keulen vervolgde de wedstrijd, moest onder het fietsen en lopen braken en haalde de eindstreep. Hij bleek aan die val een lichte hersenschudding en een stevige wond aan zijn kin overgehouden te hebben. "Ik ben niet uitgestapt. Daar doe ik niet aan. Er moet al echt iemand mij van het parcours afhalen en zeggen 'Youri, nu moet je stoppen'!"

Kiloknaller
"Opgeven staat niet in mijn woordenboek", zegt de bijna 20-jarige jongeman, die als oudste van een drieling drie maanden te vroeg geboren werd en nauwelijks één kilo woog. "Ik heb als '
kiloknaller' vanaf het prille begin van mijn leven moeten vechten." Youri geeft toe dat vechten een karaktereigenschap is, hij een beetje eigenwijs is en soms ook oogkleppen op heeft.

Lange adem
De triatleet heeft in de afgelopen tijd aan verschillende wedstrijden deelgenomen en is junior af. Hij start nu bij de senioren en heeft te maken met
triatleten die fysiek sterker zijn. Het gaat ook allemaal wat sneller dan bij de junioren. "Ik heb dan weliswaar geen aansprekende resultaten behaald, maar heb me vooral op het proces gericht en wil iedere dag een betere atleet worden." Keulen heeft nog even tijd nodig om prestaties te leveren en is ervan overtuigd dat die na de winter ook komen. "Triatlon is een sport van lange adem: hoe langer je het doet, hoe beter je wordt", aldus de Spaubekenaar.

Namibië
Afgelopen weekend nam hij nog deel aan een teamwedstrijd in
Rijsel en sloot daarmee zijn seizoen af. Hij neemt nu even rust en vervolgt dan zijn training, waarna hij mogelijkerwijze naar Nieuw Zeeland, Namibië of Zuid-Afrika vertrekt. In oktober valt daarover een besluit.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Week van de Topvrouwen bij L1

Op donderdag 22 april wordt bekend wie de nieuwe Topvrouw van Limburg 2020-2021 is. Dat gebeurt tijdens een speciale live-uitzending van L1 vanuit de Muziekgieterij in Maastricht.

De finalisten zijn de Venlose advocaat Hayat Barrahmun (Boels Zanders Advocaten), Maria Jacobs (CEO van het Maastrichtse bestralingsinstituut Maastro) en Esther Paulus-Maalsté (storemanager van De Bijenkorf Maastricht). Het drietal is door een onafhankelijke jury uit een groot aantal kandidaten gekozen.

Stem nu: wie wordt de Topvrouw Limburg 2020-2021?
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen