Overslaan en naar de inhoud gaan

Triatleet Keulen: 'Opgeven staat niet in mijn woordenboek'

Geplaatst opmaandag 24 september 2018 - 21:21

Vier weken op hoogtestage in Flagstaff, Arizona: voor Youri Keulen uit Spaubeek was het onlangs een feit.

De 19-jarige triatleet was daar om te ervaren wat hoogte met hem doet, maar ook om een Nederlandse trainingsgroep te ondersteunen.

Monnik
"Ik heb daar vier weken lang als monnik geleefd en ben nergens door afgeleid", vertelt de triatleet tegen L1. "Het was een geweldige ervaring", aldus Keulen, die bij terugkeer direct aan een wedstrijd in Valencia deelnam. De triatleet kwam 20 seconden na de kopgroep uit water, ging onderuit en knalde met zijn kin op een metalen plaat en verloor de aansluiting met de voorste groep.

Eindstreep
Keulen vervolgde de wedstrijd, moest onder het fietsen en lopen braken en haalde de eindstreep. Hij bleek aan die val een lichte hersenschudding en een stevige wond aan zijn kin overgehouden te hebben. "Ik ben niet uitgestapt. Daar doe ik niet aan. Er moet al echt iemand mij van het parcours afhalen en zeggen 'Youri, nu moet je stoppen'!"

Kiloknaller
"Opgeven staat niet in mijn woordenboek", zegt de bijna 20-jarige jongeman, die als oudste van een drieling drie maanden te vroeg geboren werd en nauwelijks één kilo woog. "Ik heb als '
kiloknaller' vanaf het prille begin van mijn leven moeten vechten." Youri geeft toe dat vechten een karaktereigenschap is, hij een beetje eigenwijs is en soms ook oogkleppen op heeft.

Lange adem
De triatleet heeft in de afgelopen tijd aan verschillende wedstrijden deelgenomen en is junior af. Hij start nu bij de senioren en heeft te maken met
triatleten die fysiek sterker zijn. Het gaat ook allemaal wat sneller dan bij de junioren. "Ik heb dan weliswaar geen aansprekende resultaten behaald, maar heb me vooral op het proces gericht en wil iedere dag een betere atleet worden." Keulen heeft nog even tijd nodig om prestaties te leveren en is ervan overtuigd dat die na de winter ook komen. "Triatlon is een sport van lange adem: hoe langer je het doet, hoe beter je wordt", aldus de Spaubekenaar.

Namibië
Afgelopen weekend nam hij nog deel aan een teamwedstrijd in
Rijsel en sloot daarmee zijn seizoen af. Hij neemt nu even rust en vervolgt dan zijn training, waarna hij mogelijkerwijze naar Nieuw Zeeland, Namibië of Zuid-Afrika vertrekt. In oktober valt daarover een besluit.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen