Overslaan en naar de inhoud gaan

Triatleet Keulen: 'Opgeven staat niet in mijn woordenboek'

Geplaatst opmaandag 24 september 2018 - 21:21

Vier weken op hoogtestage in Flagstaff, Arizona: voor Youri Keulen uit Spaubeek was het onlangs een feit.

De 19-jarige triatleet was daar om te ervaren wat hoogte met hem doet, maar ook om een Nederlandse trainingsgroep te ondersteunen.

Monnik
"Ik heb daar vier weken lang als monnik geleefd en ben nergens door afgeleid", vertelt de triatleet tegen L1. "Het was een geweldige ervaring", aldus Keulen, die bij terugkeer direct aan een wedstrijd in Valencia deelnam. De triatleet kwam 20 seconden na de kopgroep uit water, ging onderuit en knalde met zijn kin op een metalen plaat en verloor de aansluiting met de voorste groep.

Eindstreep
Keulen vervolgde de wedstrijd, moest onder het fietsen en lopen braken en haalde de eindstreep. Hij bleek aan die val een lichte hersenschudding en een stevige wond aan zijn kin overgehouden te hebben. "Ik ben niet uitgestapt. Daar doe ik niet aan. Er moet al echt iemand mij van het parcours afhalen en zeggen 'Youri, nu moet je stoppen'!"

Kiloknaller
"Opgeven staat niet in mijn woordenboek", zegt de bijna 20-jarige jongeman, die als oudste van een drieling drie maanden te vroeg geboren werd en nauwelijks één kilo woog. "Ik heb als '
kiloknaller' vanaf het prille begin van mijn leven moeten vechten." Youri geeft toe dat vechten een karaktereigenschap is, hij een beetje eigenwijs is en soms ook oogkleppen op heeft.

Lange adem
De triatleet heeft in de afgelopen tijd aan verschillende wedstrijden deelgenomen en is junior af. Hij start nu bij de senioren en heeft te maken met
triatleten die fysiek sterker zijn. Het gaat ook allemaal wat sneller dan bij de junioren. "Ik heb dan weliswaar geen aansprekende resultaten behaald, maar heb me vooral op het proces gericht en wil iedere dag een betere atleet worden." Keulen heeft nog even tijd nodig om prestaties te leveren en is ervan overtuigd dat die na de winter ook komen. "Triatlon is een sport van lange adem: hoe langer je het doet, hoe beter je wordt", aldus de Spaubekenaar.

Namibië
Afgelopen weekend nam hij nog deel aan een teamwedstrijd in
Rijsel en sloot daarmee zijn seizoen af. Hij neemt nu even rust en vervolgt dan zijn training, waarna hij mogelijkerwijze naar Nieuw Zeeland, Namibië of Zuid-Afrika vertrekt. In oktober valt daarover een besluit.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen