Overslaan en naar de inhoud gaan

Triatleet Bas Diederen wint 'thuiswedstrijd' Ironman

Geplaatst opzondag 2 augustus 2015 - 15:39

Bas Diederen heeft de Ironman-triatlon van Maastricht gewonnen.

De atleet uit Susteren legde de 3,8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en de marathon af in een tijd van 8 uur, 27 minuten en 18 seconden. Diederen had bijna acht minuten voorsprong op zijn teamgenoot Mark Oude Bennink, die als tweede eindigde.

De Italiaan Alberto Casadei kwam drie minuten later op de Markt in Maastricht als derde over de streep. Sittardenaar Martijn Dekker stapte na het fietsen uit de wedstrijd. Hij lag toen op de zesde plaats.

Eerste keer
Het is voor de eerste keer dat de Ironman in Nederland werd gehouden. Het startsein werd zondagochtend om 07:00 uur in Maastricht gegeven door burgemeester Annemarie Penn. Bij de start waren enkele honderden toeschouwers aanwezig.

1000 deelnemers
Zo'n 1000 deelnemers doken aan de Griend in Maastricht de Maas in voor het eerste deel van deze loodzware triatlon. Martijn Dekker uit Sittard kwam na 3,8 kilometer als eerste uit het water en begon met twee seconden voorsprong op Mark Oude Bennink aan het fietsen. Bas Diederen had toen vijf seconden achterstand op Dekker.

Foto: ANP/Marcel van Hoorn

Afstand
Met nog zo'n 20 kilometer voor de wielen kwam Bas Diederen aan de leiding en nam meteen afstand. Met bijna vijf minuten voorsprong op Mark Oude Bennink begon Diederen aan de marathon en die voorsprong bouwde hij verder uit. Tien kilometer voor de eindstreep had zijn naaste achtervolger, Mark Oude Bennink, ruim zeveneneenhalve minuut achterstand. Die achterstand was aan de finish opgelopen tot bijna 8 minuten.

Lees ook: Klasse: heldenonthaal voor opa bij Ironman-triatlon (video)

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Braziliaan Amorelli wint Ironman Maastricht
Diederen wil Ironman Hawaii winnen, Dekker Maastricht
Oostenrijker Weiss wint Ironman Maastricht
Maastricht behoudt Ironman voor de stad
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen