Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Triatleet Bas Diederen wint 'thuiswedstrijd' Ironman

Geplaatst opzondag 2 augustus 2015 - 15:39

Bas Diederen heeft de Ironman-triatlon van Maastricht gewonnen.

De atleet uit Susteren legde de 3,8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en de marathon af in een tijd van 8 uur, 27 minuten en 18 seconden. Diederen had bijna acht minuten voorsprong op zijn teamgenoot Mark Oude Bennink, die als tweede eindigde.

De Italiaan Alberto Casadei kwam drie minuten later op de Markt in Maastricht als derde over de streep. Sittardenaar Martijn Dekker stapte na het fietsen uit de wedstrijd. Hij lag toen op de zesde plaats.

Eerste keer
Het is voor de eerste keer dat de Ironman in Nederland werd gehouden. Het startsein werd zondagochtend om 07:00 uur in Maastricht gegeven door burgemeester Annemarie Penn. Bij de start waren enkele honderden toeschouwers aanwezig.

1000 deelnemers
Zo'n 1000 deelnemers doken aan de Griend in Maastricht de Maas in voor het eerste deel van deze loodzware triatlon. Martijn Dekker uit Sittard kwam na 3,8 kilometer als eerste uit het water en begon met twee seconden voorsprong op Mark Oude Bennink aan het fietsen. Bas Diederen had toen vijf seconden achterstand op Dekker.

Foto: ANP/Marcel van Hoorn

Afstand
Met nog zo'n 20 kilometer voor de wielen kwam Bas Diederen aan de leiding en nam meteen afstand. Met bijna vijf minuten voorsprong op Mark Oude Bennink begon Diederen aan de marathon en die voorsprong bouwde hij verder uit. Tien kilometer voor de eindstreep had zijn naaste achtervolger, Mark Oude Bennink, ruim zeveneneenhalve minuut achterstand. Die achterstand was aan de finish opgelopen tot bijna 8 minuten.

Lees ook: Klasse: heldenonthaal voor opa bij Ironman-triatlon (video)

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie

Gerelateerde berichten

Braziliaan Amorelli wint Ironman Maastricht
Diederen wil Ironman Hawaii winnen, Dekker Maastricht
Oostenrijker Weiss wint Ironman Maastricht
Maastricht behoudt Ironman voor de stad
Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen