Overslaan en naar de inhoud gaan

Triatleet Bas Diederen wint 'thuiswedstrijd' Ironman

Geplaatst opzondag 2 augustus 2015 - 15:39

Bas Diederen heeft de Ironman-triatlon van Maastricht gewonnen.

De atleet uit Susteren legde de 3,8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en de marathon af in een tijd van 8 uur, 27 minuten en 18 seconden. Diederen had bijna acht minuten voorsprong op zijn teamgenoot Mark Oude Bennink, die als tweede eindigde.

De Italiaan Alberto Casadei kwam drie minuten later op de Markt in Maastricht als derde over de streep. Sittardenaar Martijn Dekker stapte na het fietsen uit de wedstrijd. Hij lag toen op de zesde plaats.

Eerste keer
Het is voor de eerste keer dat de Ironman in Nederland werd gehouden. Het startsein werd zondagochtend om 07:00 uur in Maastricht gegeven door burgemeester Annemarie Penn. Bij de start waren enkele honderden toeschouwers aanwezig.

1000 deelnemers
Zo'n 1000 deelnemers doken aan de Griend in Maastricht de Maas in voor het eerste deel van deze loodzware triatlon. Martijn Dekker uit Sittard kwam na 3,8 kilometer als eerste uit het water en begon met twee seconden voorsprong op Mark Oude Bennink aan het fietsen. Bas Diederen had toen vijf seconden achterstand op Dekker.

Foto: ANP/Marcel van Hoorn

Afstand
Met nog zo'n 20 kilometer voor de wielen kwam Bas Diederen aan de leiding en nam meteen afstand. Met bijna vijf minuten voorsprong op Mark Oude Bennink begon Diederen aan de marathon en die voorsprong bouwde hij verder uit. Tien kilometer voor de eindstreep had zijn naaste achtervolger, Mark Oude Bennink, ruim zeveneneenhalve minuut achterstand. Die achterstand was aan de finish opgelopen tot bijna 8 minuten.

Lees ook: Klasse: heldenonthaal voor opa bij Ironman-triatlon (video)

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Braziliaan Amorelli wint Ironman Maastricht
Diederen wil Ironman Hawaii winnen, Dekker Maastricht
Oostenrijker Weiss wint Ironman Maastricht
Maastricht behoudt Ironman voor de stad
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen