Overslaan en naar de inhoud gaan

Triathlonbond kondigt vervolgonderzoek misstanden aan

Geplaatst opzaterdag 30 oktober 2021 - 13:02

De Nederlandse Triathlon Bond (NTB) kondigt een vervolgonderzoek aan naar de sociale veiligheid op het nationaal trainingscentrum (NTC) in Sittard in het verleden.

Aanleiding zijn de uitkomsten van het onderzoeksrapport naar misstanden binnen het NTC.

Mishandeling
Nederlandse triatleten zeggen in het verleden psychisch en fysiek mishandeld te zijn op het NTC. De sporters kwamen onlangs naar buiten met hun verhalen. De oud-sporters vertelden dat de prestatiedruk ontzettend hoog was, met een sterke dwang om af te vallen. Triatleten hadden te maken met depressies, eetstoornissen, chronische pijn en zelfmoordneigingen.

Lees ook: Triathlon Bond: 'Voor misstanden is bij ons geen plaats'

Onderzoek
De bond reageerde ontzet op de verhalen, maar gaf ook aan dat ze eerder dit jaar op aandringen van een aantal topatleten en het Centrum Veilige Sport Nederland een onafhankelijk onderzoek liet doen naar de sociale veiligheid binnen het NTC. Dat rapport is nu binnen, meldde de NTB zaterdag.

Lees ook: 'Triatleten psychisch en fysiek mishandeld op NTC Sittard'

Zorgvuldig
"Het is van belang dat we dit proces met de grootste zorgvuldigheid doorlopen", meldt algemeen directeur Rembert Groenman op de website van de NTB. "Ten eerste gaan we de direct betrokkenen van het onderzoek informeren. We doen dit bewust nadat alle atleten en coaches terug zijn uit Portugal en Abu Dhabi. Direct daarna informeren we ook de Triathlonraad.

Vervolgstappen
Aansluitend brengen we onze vervolgstappen breder naar buiten. Het laten uitvoeren van een vervolgonderzoek naar de sociale veiligheid op het NTC in het verleden maakt in ieder geval onderdeel uit van de te nemen vervolgstappen."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen