Overslaan en naar de inhoud gaan

Trekpaardenkeuring afgelast na dreiging coupeerboete

Geplaatst opwoensdag 12 oktober 2016 - 6:00

De centrale keuring van trekpaarden in Limburg zondag gaat niet door.

Directe aanleiding is een brief waarin de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) dreigt met een boete van 15.000 euro bij het schenden van het coupeerverbod.

Verboden ingreep
De NVWA constateerde eerder dit jaar tijdens tentoonstellingen dat bij een aantal trekpaarden de staart is gecoupeerd, zonder dat daarvoor een diergeneeskundige noodzaak bestaat. ‘Dit is een verboden ingreep’, schrijft de NVWA aan de Koninklijke Vereniging het Nederlandse Trekpaard en de Haflinger (KVTH).

Coupeerverbod
De NVWA, die sinds kort streng controleert op het coupeerverbod, schrijft dat bij het signaleren van een overtreding tijdens keuringen een boete wordt opgelegd van 15.000 euro. Na vijf overtredingen kunnen andere juridische maatregelen volgen, zo staat in de brief.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Gecoupeerde paarden winnen tentoonstelling ondanks verbod
Couperen bij veulens gaat gewoon verder
Video: paarden op hol in Valkenburg
Video: paarden op hol in Valkenburg
Losgebroken paarden aan de wandel in Roermond
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen