Overslaan en naar de inhoud gaan

'Trekker overhalen en afknallen': taakstraf geëist voor tweets

Geplaatst opvrijdag 19 januari 2018 - 13:24

Tegen de 42-jarige Ahmed K. uit Kerkrade is vrijdagochtend een taakstraf van tachtig uur en een voorwaardelijke celstraf van vier maanden geëist.

Via Twitter riep de man alle Turken met een vuurwapen op om op de politie te schieten. Hij hoopte op een aanslag.

Trekker overhalen
"Gewoon de trekker overhalen en beginnen met afknallen met een volautomatisch pistool", zo luidde één van de tweets vorig jaar. De verdachte is in Nederland geboren, maar heeft wel Turkse roots.

Rellen Rotterdam
Aanleiding voor de tweet waren de rellen in Rotterdam net voor de landelijke verkiezingen. De Turkse minister van familiezaken Fatma Betül Sayan Kaya werd Nederland uitgezet omdat ze als ongewenst vreemdeling werd gezien in ons land.

Op het spoor
Het cyberteam van de politie kwam Ahmed K. op het spoor. Via zijn IP-adres was hij te achterhalen. Uit onderzoek bleek dat hij veel filmpjes keek ter verheerlijking van terrorisme.

Geen baard
De verdachte zelf zegt dat hij spijt heeft van zijn daad. "Ik ben dom geweest. Ik ben geen terrorist. Ik heb geen baard, ik kom niet in een moskee, ik heb geen bom". Aan de andere kant zegt de verdachte dat hij dom is geweest door zijn foto op Twitter te plaatsen. "Het is dom dat ik gepakt ben."

Justitie legt dit uit als 'tweeledige spijt'. "Aan de ene kant heeft de verdachte spijt van zijn daad. Aan de andere kant spijt het hem dat hij gepakt is."

De uitspraak is op 2 februari.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen