Overslaan en naar de inhoud gaan

'Trekker overhalen en afknallen': taakstraf geëist voor tweets

Geplaatst opvrijdag 19 januari 2018 - 13:24

Tegen de 42-jarige Ahmed K. uit Kerkrade is vrijdagochtend een taakstraf van tachtig uur en een voorwaardelijke celstraf van vier maanden geëist.

Via Twitter riep de man alle Turken met een vuurwapen op om op de politie te schieten. Hij hoopte op een aanslag.

Trekker overhalen
"Gewoon de trekker overhalen en beginnen met afknallen met een volautomatisch pistool", zo luidde één van de tweets vorig jaar. De verdachte is in Nederland geboren, maar heeft wel Turkse roots.

Rellen Rotterdam
Aanleiding voor de tweet waren de rellen in Rotterdam net voor de landelijke verkiezingen. De Turkse minister van familiezaken Fatma Betül Sayan Kaya werd Nederland uitgezet omdat ze als ongewenst vreemdeling werd gezien in ons land.

Op het spoor
Het cyberteam van de politie kwam Ahmed K. op het spoor. Via zijn IP-adres was hij te achterhalen. Uit onderzoek bleek dat hij veel filmpjes keek ter verheerlijking van terrorisme.

Geen baard
De verdachte zelf zegt dat hij spijt heeft van zijn daad. "Ik ben dom geweest. Ik ben geen terrorist. Ik heb geen baard, ik kom niet in een moskee, ik heb geen bom". Aan de andere kant zegt de verdachte dat hij dom is geweest door zijn foto op Twitter te plaatsen. "Het is dom dat ik gepakt ben."

Justitie legt dit uit als 'tweeledige spijt'. "Aan de ene kant heeft de verdachte spijt van zijn daad. Aan de andere kant spijt het hem dat hij gepakt is."

De uitspraak is op 2 februari.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen