Overslaan en naar de inhoud gaan

Treinverkeer rondom Heerlen paar dagen plat

Geplaatst opwoensdag 31 juli 2019 - 6:00

Er is vanaf woensdagavond van, naar en via Heerlen een aantal dagen geen treinverkeer mogelijk.

ProRail legt namelijk de laatste hand aan het nieuwe station Heerlen Maankwartier. Tijdens die werkzaamheden kunnen er op verschillende momenten geen treinen rijden.

Geen NS en Arriva-treinen
Reizigers moeten van woensdagavond 31 juli vanaf 21:45 uur tot en met zondag 4 augustus op een andere manier van, naar of via Heerlen reizen. In die periode rijden er geen Arriva-treinen op de trajecten Valkenburg-Heerlen en Heerlen-Aachen Hauptbahnhof. Ook de NS intercity kan dan niet tussen Sittard en Heerlen rijden.

Pendelbus
Verder ligt het treinverkeer woensdagavond 31 juli en op zondag 4 augustus plat tussen Valkenburg en Heerlen. Tussen Valkenburg, Klimmen-Ransdaal en Schin op Geul wordt dan een pendelbus ingezet. Ook rijdt de stoptrein deze dagen niet tussen Sittard, Heerlen en Kerkrade Centrum.

Daarnaast is van donderdag 1 augustus tot en met zaterdag 3 augustus geen treinverkeer mogelijk tussen Hoensbroek, Heerlen en Kerkrade Centrum en Heerlen Woonboulevard en Heerlen.

NS zet als vervanging snelbussen in en Arriva zet stop- en snelbussen in voor de verschillende trajecten. Reizigers zullen langer over hun reis doen. De vervoerders adviseren om van tevoren de route te checken.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen