Overslaan en naar de inhoud gaan

Treinverkeer rondom Heerlen paar dagen plat

Geplaatst opwoensdag 31 juli 2019 - 6:00

Er is vanaf woensdagavond van, naar en via Heerlen een aantal dagen geen treinverkeer mogelijk.

ProRail legt namelijk de laatste hand aan het nieuwe station Heerlen Maankwartier. Tijdens die werkzaamheden kunnen er op verschillende momenten geen treinen rijden.

Geen NS en Arriva-treinen
Reizigers moeten van woensdagavond 31 juli vanaf 21:45 uur tot en met zondag 4 augustus op een andere manier van, naar of via Heerlen reizen. In die periode rijden er geen Arriva-treinen op de trajecten Valkenburg-Heerlen en Heerlen-Aachen Hauptbahnhof. Ook de NS intercity kan dan niet tussen Sittard en Heerlen rijden.

Pendelbus
Verder ligt het treinverkeer woensdagavond 31 juli en op zondag 4 augustus plat tussen Valkenburg en Heerlen. Tussen Valkenburg, Klimmen-Ransdaal en Schin op Geul wordt dan een pendelbus ingezet. Ook rijdt de stoptrein deze dagen niet tussen Sittard, Heerlen en Kerkrade Centrum.

Daarnaast is van donderdag 1 augustus tot en met zaterdag 3 augustus geen treinverkeer mogelijk tussen Hoensbroek, Heerlen en Kerkrade Centrum en Heerlen Woonboulevard en Heerlen.

NS zet als vervanging snelbussen in en Arriva zet stop- en snelbussen in voor de verschillende trajecten. Reizigers zullen langer over hun reis doen. De vervoerders adviseren om van tevoren de route te checken.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen