Overslaan en naar de inhoud gaan

Treinverkeer plat door grote bermbrand in Roermond

Geplaatst opvrijdag 27 juli 2018 - 12:54

Het treinverkeer tussen Roermond en Sittard heeft vrijdagmiddag een tijdje stil gelegen vanwege een grote bermbrand.

Om 12:30 uur ontstonden meerdere brandhaarden in de omgeving van de Andersonweg en de Leropperweg.

Geen treinen
Omdat die straten dicht bij het spoor liggen, reden er bijna twee uur lang geen treinen tussen Roermond en Sittard. De treinreizigers hadden te maken met een vertraging van een uur. Automobilisten op de A73 hadden geen last van de brand, al woedde die ook vlakbij de snelweg.

Rookontwikkeling
Meerdere brandweervoertuigen gingen naar het vuur. Er was sprake van flinke rookontwikkeling, maar die nam na 12:30 uur iets af. Om 13:40 uur was de brand geblust, even na 14:00 uur werd het treinverkeer weer opgestart.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Foto: Fer Traugott

Volg alle verrichtingen van Tom tijdens de Tour de France op onze Tom Dumoulin themapagina.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen