Overslaan en naar de inhoud gaan

Treinverkeer nog altijd lamgelegd door noodweer

Geplaatst opwoensdag 30 juni 2021 - 10:07

Als gevolg van het noodweer boven Zuid-Limburg dinsdagavond rijden er woensdag geen treinen tussen Sittard en Maastricht. Arriva en de NS zetten bussen in.

Arriva wijst als oorzaak op 'de hevige weersomstandigheden van gisteravond'. De verwachting is dat de treinen pas rond 18:30 uur weer gaan rijden.

Internationaal
Internationaal rijden er geen treinen op het traject tussen Heerlen en Herzogenrath en verder naar Aken. Die spoorlijn is naar verwachting gestremd tot 16:00 uur.

Dwarsliggers
Het treinverkeer tussen Heerlen en Herzogenrath en tussen Maastricht en Sittard moest worden stilgelegd vanwege steen onder de bielzen. Dwarsliggers en spoorstaven van het spoor in Eygelshoven spoelden over een lengte van zeker vijftien meter weg. De rails bij het station in Bunde waren door het hoge water niet eens meer zichtbaar.

Nauwelijks wind
Omdat er nauwelijks wind was, bleven de onweersbuien lang boven het zuiden van Limburg hangen. Pas later in de avond bereikte het regenfront Midden-Limburg, maar inmiddels was dat in kracht en omvang afgenomen. De overlast daar bleef voornamelijk beperkt tot ondergelopen straten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen