Overslaan en naar de inhoud gaan

Treinverbinding Weert-Antwerpen stuk dichterbij

Geplaatst opvrijdag 3 februari 2017 - 22:34

Er lijkt aan Belgische kant toch schot te zitten in de elektrificatie van het spoor tussen Mol en Hamont.

Daarmee zou een rechtstreekse treinverbinding tussen Weert en Antwerpen een flinke stap dichterbij komen.

Prioriteit
Volgens de krant Het Belang van Limburg heeft de Belgische regering beslist dat er 1 miljard wordt vrijgemaakt voor investeringen bij de NMBS, de Belgische Spoorwegen. Daarvan komt 365 miljoen in Vlaanderen. Een deel daarvan gaat zeer waarschijnlijk naar de elektrificatie van Mol-Hamont. Vlaams minister-president Geert Bourgeois noemde dat eerder namelijk een absolute prioriteit voor zijn regering. Bovendien heeft de Belgische regering een aanvraag bij Europa ingediend voor subsidie uit het potje voor grensoverschrijdende vervoersprojecten.

23 kilometer
In totaal gaat het aan Belgische kant om 23 kilometer spoor dat moet worden voorzien van bovenleiding. Aan Nederlandse kant gaat het om het spoor tussen Weert en de Belgische grens. De provincie heeft daar al 4 miljoen voor toegezegd. Het Rijk moet de andere helft betalen. Volgens de provincie is dat ook toegezegd tijdens een top van de Vlaamse en Nederlandse regering die begin november in Gent plaatsvond.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Treinverbinding Weert-Hamont op dood spoor
De pantograaf van een elektrische trein
Eerste bovenleidingen boven spoor Weert-Antwerpen
Kans op trein Weert-Hamont neemt toe
Provincie wil miljoenen voor treinverbinding Weert-Hamont
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen