Overslaan en naar de inhoud gaan

Treinverbinding Weert-Antwerpen stuk dichterbij

Geplaatst opvrijdag 3 februari 2017 - 22:34

Er lijkt aan Belgische kant toch schot te zitten in de elektrificatie van het spoor tussen Mol en Hamont.

Daarmee zou een rechtstreekse treinverbinding tussen Weert en Antwerpen een flinke stap dichterbij komen.

Prioriteit
Volgens de krant Het Belang van Limburg heeft de Belgische regering beslist dat er 1 miljard wordt vrijgemaakt voor investeringen bij de NMBS, de Belgische Spoorwegen. Daarvan komt 365 miljoen in Vlaanderen. Een deel daarvan gaat zeer waarschijnlijk naar de elektrificatie van Mol-Hamont. Vlaams minister-president Geert Bourgeois noemde dat eerder namelijk een absolute prioriteit voor zijn regering. Bovendien heeft de Belgische regering een aanvraag bij Europa ingediend voor subsidie uit het potje voor grensoverschrijdende vervoersprojecten.

23 kilometer
In totaal gaat het aan Belgische kant om 23 kilometer spoor dat moet worden voorzien van bovenleiding. Aan Nederlandse kant gaat het om het spoor tussen Weert en de Belgische grens. De provincie heeft daar al 4 miljoen voor toegezegd. Het Rijk moet de andere helft betalen. Volgens de provincie is dat ook toegezegd tijdens een top van de Vlaamse en Nederlandse regering die begin november in Gent plaatsvond.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Treinverbinding Weert-Hamont op dood spoor
De pantograaf van een elektrische trein
Eerste bovenleidingen boven spoor Weert-Antwerpen
Kans op trein Weert-Hamont neemt toe
Provincie wil miljoenen voor treinverbinding Weert-Hamont
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen