Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Treinreizigers onderschrijven klachten machinisten over Arriva

Geplaatst opdonderdag 20 september 2018 - 11:05

Reizigers herkennen het beeld dat machinisten van Arriva over de Maaslijn schetsen in hun brandbrief aan de directie.

"Het vieze niet per se, maar het is wel heel druk vaak, vooral in de spits rond 17:00 uur. Ik kan meestal wel nog zitten als ik van Venlo naar Nijmegen ga, maar de mensen die in Cuijk instappen moeten bijna altijd wel staan omdat het zo druk is", zegt een jonge reizigster.

Ondoenlijk
Een oudere passagiere herkent het beeld ook: "Het is niet te doen, ook al moet je maar een uurtje rijden en er is geen wc, dat hou je niet vol. En dan kun je rennen naar de andere trein, en als daar ook geen wc in zit, heb je helemaal pech."

Vuiligheid
Machinisten reppen in hun brandbrief over de smerige toiletten: 'De toiletten zijn oftewel altijd defect oftewel zo smerig dat de honden daar geen brood van lusten. Als wij na onze dienst thuis zijn, ruiken we naar een paar uur nog steeds het toilet. Fijn, zo'n rijdend toilet.'

Drukte
Verder klagen ze erover dat er slecht gepland wordt, er veel treinen uitvallen en de andere treinen daardoor bomvol zitten. 'De reiziger staat in zijn hemd en betaalt grof geld voor een kaartje. Voor wat? Een kat in de zak', zo is te lezen in de brief. Arriva neemt volgens de machinisten de klachten niet serieus genoeg.

'Gevaarlijk'
Volgens de treinbestuurders lopen de frustraties zo hoog op dat de veiligheid op het spoor in het gedrang komt. Ze bieden in de brief aan mee te denken over oplossingen. Desgevraagd wil een machinist weinig kwijt over de inhoud. Hij zegt alleen achter de brandbrief te staan.

Video: L1

'Interne aangelegenheid'
Arriva laat in een reactie weten op de hoogte te zijn van de brandbrief. Het bedrijf zegt dat er al afspraken zijn gemaakt over de drukte in de treinen en de inzet van materieel, maar noemt het verder een 'interne aangelegenheid'. Volgens het bedrijf is de veiligheid op het spoor niet in het geding.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen