Overslaan en naar de inhoud gaan

Treinreizigers onderschrijven klachten machinisten over Arriva

Geplaatst opdonderdag 20 september 2018 - 11:05

Reizigers herkennen het beeld dat machinisten van Arriva over de Maaslijn schetsen in hun brandbrief aan de directie.

"Het vieze niet per se, maar het is wel heel druk vaak, vooral in de spits rond 17:00 uur. Ik kan meestal wel nog zitten als ik van Venlo naar Nijmegen ga, maar de mensen die in Cuijk instappen moeten bijna altijd wel staan omdat het zo druk is", zegt een jonge reizigster.

Ondoenlijk
Een oudere passagiere herkent het beeld ook: "Het is niet te doen, ook al moet je maar een uurtje rijden en er is geen wc, dat hou je niet vol. En dan kun je rennen naar de andere trein, en als daar ook geen wc in zit, heb je helemaal pech."

Vuiligheid
Machinisten reppen in hun brandbrief over de smerige toiletten: 'De toiletten zijn oftewel altijd defect oftewel zo smerig dat de honden daar geen brood van lusten. Als wij na onze dienst thuis zijn, ruiken we naar een paar uur nog steeds het toilet. Fijn, zo'n rijdend toilet.'

Drukte
Verder klagen ze erover dat er slecht gepland wordt, er veel treinen uitvallen en de andere treinen daardoor bomvol zitten. 'De reiziger staat in zijn hemd en betaalt grof geld voor een kaartje. Voor wat? Een kat in de zak', zo is te lezen in de brief. Arriva neemt volgens de machinisten de klachten niet serieus genoeg.

'Gevaarlijk'
Volgens de treinbestuurders lopen de frustraties zo hoog op dat de veiligheid op het spoor in het gedrang komt. Ze bieden in de brief aan mee te denken over oplossingen. Desgevraagd wil een machinist weinig kwijt over de inhoud. Hij zegt alleen achter de brandbrief te staan.

Video: L1

'Interne aangelegenheid'
Arriva laat in een reactie weten op de hoogte te zijn van de brandbrief. Het bedrijf zegt dat er al afspraken zijn gemaakt over de drukte in de treinen en de inzet van materieel, maar noemt het verder een 'interne aangelegenheid'. Volgens het bedrijf is de veiligheid op het spoor niet in het geding.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen