Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Treininfarct werkt ook door in Venlose binnenstad

Geplaatst opdinsdag 3 maart 2015 - 6:52

Het toenemende aantal goederentreinen dat het spoor bij de Vierpaardjes in Venlo gaat passeren, heeft mogelijk niet alleen overlast voor omwonenden tot gevolg.

Door werkzaamheden aan de Betuweroute stijgt het aantal passerende goederentreinen tussen 2015 en 2023 van 50 naar uiteindelijk 160 per dag.

Slagbomen
Buurtbewoners maken zich niet alleen zorgen over de overlast die de stijging van het goederenvervoer zal hebben voor de buurt. Het hogere aantal treinen heeft ook gevolgen voor de verkeerssituatie in Venlo.

Nu is de slagboom bij de Vierpaardjes ongeveer een kwart van de tijd dicht. In de toekomst is dat op het hoogtepunt 65 procent, bijna veertig minuten per uur.

Verkeer
Verkeersbureau Prana Consult deed onderzoek naar de situatie en onderschrijft de bevindingen van de buurtbewoners. Als gevolg van die veranderende situatie zal het verkeer grotendeels gebruik gaan maken van de enige andere verbinding tussen het noordelijke en zuidelijke deel van Venlo: de rotonde bij de Roermondsepoort.

Gevolgen
Dat heeft gevolgen voor de in Venlo-Zuid gelegen hulpdiensten indien die naar het andere deel van de stad moeten. Het treininfarct heeft mogelijk ook consequenties voor ondernemers in de binnenstad, zo staat in het rapport. Want lang niet iedereen heeft nog zin om naar Venlo te komen als ze eerst in de file moeten staan.

Wethouder Jos Teeuwen (CDA) wilde maandag geen reactie geven op het rapport.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Weer geen treinen naar Duitsland door staking
Vrees voor overlast door drukte op Brabantroute
Ondernemers Venlo vrezen goederentreinen
Drie weken spoorellende naar Eindhoven: overzicht per dag
Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
De verkiezingen volg je bij L1

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen zendt L1 TV vijf verschillende debatten uit. Daarbij is nadrukkelijk samenwerking gezocht met maatschappelijke organisaties. De gekozen opzet van de tv-debatten maakt het mogelijk dat zowel zittende politieke partijen als nieuwe partijen kunnen meedoen.

Op de verkiezingsdag woensdag 20 maart maken we een speciale avondvullende uitzending op L1 TV vanaf 21:00 uur, met uitslagen, reacties vanuit het provinciehuis en analyses. Online kun je alles volgen bij 1Limburg.

Meer over de verkiezingen
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen