Overslaan en naar de inhoud gaan

Treinfeest Venlo afgelast na drama in Oss

Geplaatst opdonderdag 20 september 2018 - 14:35

Eigenlijk heerste er een feeststemming in Venlo. Het startsein voor de bouw van een nieuwe spooraansluiting zou donderdagmiddag gegeven worden, maar uit respect voor de trieste gebeurtenis in Oss is besloten de bijeenkomst niet door te laten gaan.

De spooraansluiting wordt aangelegd voor de nieuwe Railterminal Greenport Venlo. Zo kunnen in begin 2020 spoorgoederenvervoerders gebruik maken van de grootste railterminal van het land om containers te laden en lossen.

Ongepast
Betrokken partijen Provincie Limburg, gemeente Venlo, Ontwikkelbedrijf Greenport Venlo en ProRail vinden het niet gepast om de toekomstige spooraansluiting uitgerekend donderdag te vieren.

Bakfietsongeluk
Reden is het
bakfietsongeluk in Oss van dochterdagochtend. De slachtoffers reden met een bakfiets door de spoorbomen en werden door aangereden door een trein. Vier kinderen kwamen op het leven, een vijfde kind en de begeleider raakten zwaargewond.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen