Overslaan en naar de inhoud gaan

Treinfeest Venlo afgelast na drama in Oss

Geplaatst opdonderdag 20 september 2018 - 14:35

Eigenlijk heerste er een feeststemming in Venlo. Het startsein voor de bouw van een nieuwe spooraansluiting zou donderdagmiddag gegeven worden, maar uit respect voor de trieste gebeurtenis in Oss is besloten de bijeenkomst niet door te laten gaan.

De spooraansluiting wordt aangelegd voor de nieuwe Railterminal Greenport Venlo. Zo kunnen in begin 2020 spoorgoederenvervoerders gebruik maken van de grootste railterminal van het land om containers te laden en lossen.

Ongepast
Betrokken partijen Provincie Limburg, gemeente Venlo, Ontwikkelbedrijf Greenport Venlo en ProRail vinden het niet gepast om de toekomstige spooraansluiting uitgerekend donderdag te vieren.

Bakfietsongeluk
Reden is het
bakfietsongeluk in Oss van dochterdagochtend. De slachtoffers reden met een bakfiets door de spoorbomen en werden door aangereden door een trein. Vier kinderen kwamen op het leven, een vijfde kind en de begeleider raakten zwaargewond.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen