Overslaan en naar de inhoud gaan

Treinen rijden weer na urenlange storing

Geplaatst opdinsdag 21 januari 2020 - 6:07

Vanwege een grote storing in het verkeersleidingssysteem op de ProRail-post in Maastricht reden er dinsdagochtend in heel Limburg enkele uren geen treinen.

De seinen en wissels konden vanwege de storing niet bediend worden. Het was daarom niet mogelijk om de treinen te laten rijden.

Ict-systeem
Volgens een woordvoerder van ProRail zijn de problemen in de nacht van maandag op dinsdag ontstaan tijdens werkzaamheden aan het ict-systeem. "Daarbij is iets niet goed gegaan. Het verkeersleidingssysteem lag er hierdoor uit."

Opgestart
De storing was rond 6:15 uur verholpen, waarna het treinverkeer langzaam opgestart werd. Rond 7:00 uur reden de treinen weer volgens de dienstregeling.

Advies
Door de grootte van de storing was het niet mogelijk om op alle trajecten bussen in te zetten. Arriva adviseerde treinreizigers daarom de reis uit te stellen of een alternatief te zoeken.

Alleen de Maaslijn in Noord-Limburg was niet betroffen door de storing. Tussen Nijmegen en Venlo rijden wel gewoon treinen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen