Overslaan en naar de inhoud gaan

Treinen in Kerkrade punctueel; Maastricht blijft achter

Geplaatst opdonderdag 3 januari 2019 - 7:46

Afgelopen kalenderjaar was een verademing voor treinreizigers die station Kerkrade veel aandoen. Het station blijkt één van de meest punctuele van het land te zijn.

Uit onderzoek van De Volkskrant, dat overigens alleen in de papieren editie is meegenomen, blijkt dat liefst 97,4 procent van de treinen in Kerkrade op tijd kwam en ging.

Drie minuten
Overigens is een trein in dit onderzoek 'op tijd' als er sprake is van hooguit drie minuten vertraging. Ondanks het hoge percentage, is Kerkrade geen koploper in dit klassement. Sneek was het meest stipt, met 98,5 procent, en Kampen (98,4) en Bad Nieuweschans (98,2) completeren het podium. Kerkrade sluit 2018 af met een zevende plek. Maastricht scoort het slechtst van het land, met een percentage van 74,5 procent. Dat komt, zo schrijft de krant, doordat Maastricht het eindpunt is van verschillende lange trajecten en de kans op vertraging zo groter is.

Grote storingen
Ook aan de andere kant van het onderzoek vinden we een Limburgs traject. Op 5 juni 2018 was er een flinke storing tussen Susteren en Sittard, die reizigers geruime tijd hinderde. Deze storing haalt net de top tien van grootste storingen van het jaar. De grootste klapper was op 18 januari, toen landelijk het treinverkeer werd stilgelegd vanwege een storm.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen