Overslaan en naar de inhoud gaan

Treinen in Kerkrade punctueel; Maastricht blijft achter

Geplaatst opdonderdag 3 januari 2019 - 7:46

Afgelopen kalenderjaar was een verademing voor treinreizigers die station Kerkrade veel aandoen. Het station blijkt één van de meest punctuele van het land te zijn.

Uit onderzoek van De Volkskrant, dat overigens alleen in de papieren editie is meegenomen, blijkt dat liefst 97,4 procent van de treinen in Kerkrade op tijd kwam en ging.

Drie minuten
Overigens is een trein in dit onderzoek 'op tijd' als er sprake is van hooguit drie minuten vertraging. Ondanks het hoge percentage, is Kerkrade geen koploper in dit klassement. Sneek was het meest stipt, met 98,5 procent, en Kampen (98,4) en Bad Nieuweschans (98,2) completeren het podium. Kerkrade sluit 2018 af met een zevende plek. Maastricht scoort het slechtst van het land, met een percentage van 74,5 procent. Dat komt, zo schrijft de krant, doordat Maastricht het eindpunt is van verschillende lange trajecten en de kans op vertraging zo groter is.

Grote storingen
Ook aan de andere kant van het onderzoek vinden we een Limburgs traject. Op 5 juni 2018 was er een flinke storing tussen Susteren en Sittard, die reizigers geruime tijd hinderde. Deze storing haalt net de top tien van grootste storingen van het jaar. De grootste klapper was op 18 januari, toen landelijk het treinverkeer werd stilgelegd vanwege een storm.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen