Overslaan en naar de inhoud gaan

Treinen in Kerkrade punctueel; Maastricht blijft achter

Geplaatst opdonderdag 3 januari 2019 - 7:46

Afgelopen kalenderjaar was een verademing voor treinreizigers die station Kerkrade veel aandoen. Het station blijkt één van de meest punctuele van het land te zijn.

Uit onderzoek van De Volkskrant, dat overigens alleen in de papieren editie is meegenomen, blijkt dat liefst 97,4 procent van de treinen in Kerkrade op tijd kwam en ging.

Drie minuten
Overigens is een trein in dit onderzoek 'op tijd' als er sprake is van hooguit drie minuten vertraging. Ondanks het hoge percentage, is Kerkrade geen koploper in dit klassement. Sneek was het meest stipt, met 98,5 procent, en Kampen (98,4) en Bad Nieuweschans (98,2) completeren het podium. Kerkrade sluit 2018 af met een zevende plek. Maastricht scoort het slechtst van het land, met een percentage van 74,5 procent. Dat komt, zo schrijft de krant, doordat Maastricht het eindpunt is van verschillende lange trajecten en de kans op vertraging zo groter is.

Grote storingen
Ook aan de andere kant van het onderzoek vinden we een Limburgs traject. Op 5 juni 2018 was er een flinke storing tussen Susteren en Sittard, die reizigers geruime tijd hinderde. Deze storing haalt net de top tien van grootste storingen van het jaar. De grootste klapper was op 18 januari, toen landelijk het treinverkeer werd stilgelegd vanwege een storm.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen