Overslaan en naar de inhoud gaan

Treinen in Kerkrade punctueel; Maastricht blijft achter

Geplaatst opdonderdag 3 januari 2019 - 7:46

Afgelopen kalenderjaar was een verademing voor treinreizigers die station Kerkrade veel aandoen. Het station blijkt één van de meest punctuele van het land te zijn.

Uit onderzoek van De Volkskrant, dat overigens alleen in de papieren editie is meegenomen, blijkt dat liefst 97,4 procent van de treinen in Kerkrade op tijd kwam en ging.

Drie minuten
Overigens is een trein in dit onderzoek 'op tijd' als er sprake is van hooguit drie minuten vertraging. Ondanks het hoge percentage, is Kerkrade geen koploper in dit klassement. Sneek was het meest stipt, met 98,5 procent, en Kampen (98,4) en Bad Nieuweschans (98,2) completeren het podium. Kerkrade sluit 2018 af met een zevende plek. Maastricht scoort het slechtst van het land, met een percentage van 74,5 procent. Dat komt, zo schrijft de krant, doordat Maastricht het eindpunt is van verschillende lange trajecten en de kans op vertraging zo groter is.

Grote storingen
Ook aan de andere kant van het onderzoek vinden we een Limburgs traject. Op 5 juni 2018 was er een flinke storing tussen Susteren en Sittard, die reizigers geruime tijd hinderde. Deze storing haalt net de top tien van grootste storingen van het jaar. De grootste klapper was op 18 januari, toen landelijk het treinverkeer werd stilgelegd vanwege een storm.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen