Overslaan en naar de inhoud gaan

Treinen en bussen komen weer langzaam op stoom

Geplaatst opdinsdag 26 mei 2020 - 15:34

Arriva-treinen rijden na het Pinksterweekeinde weer volgens de dienstregeling die gold voor de coronacrisis uitbrak.

Ook wordt het aantal busritten op school- en werkdagen weer langzaam opgevoerd.

Geen uitje
De regionale vervoerder schroeft de dienstverlening op, omdat door de versoepeling in de coronamaatregelen er ook weer meer mensen gebruik gaan maken van het openbaar vervoer. Maar: "Voorop staat dat het ov nog steeds geen uitje is en de reiziger wordt verzocht alleen te reizen met het ov als het noodzakelijk is", zo meldt Arriva.

Half uur
Vanaf dinsdag rijden stoptreinen weer om het half uur, in plaats van om het uur zoals de afgelopen twee maanden. Ook worden waar nodig weer langere treinen ingezet. Ook wordt er weer af en toe in de treinen gecontroleerd, en verdwijnen de afzetlinten tussen de cabine van de machinist en het passagierscompartiment in de treinen.

Bussen
Voor de bussen voert Arriva een aangepaste vakantiedienstregeling in, waarbij ook verschillende scholierenlijnen weer gaan rijden. Belbussen rijden nog niet uit, voor buurtbussen wordt nog gezocht naar een oplossing. Deze kleine bussen voor kleine of afgelegen dorpen worden namelijk gereden door vrijwilligers, die zelf vaak tot de kwetsbare doelgroep behoren.

Achterin instappen
Busreizigers moeten voorlopig nog achter in de bus instappen, om zo de chauffeur te beschermen. Arriva is nog bezig met aanpassingen van de lijnbussen, als die zijn doorgevoerd kan ook de ingang voorin de bus weer gebruikt worden.

Mondkapje
In de bussen en treinen van Arriva gelden verder uiteraard de landelijke regels voor het openbaar vervoer, zoals een verplicht mondkapje en het bewaren van anderhalve meter afstand van andere personen.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen